SAVRŠEN ŽIVOT SA - NESAVRŠENOSTIMA: Mlada Beograđanka predstavila četvrtu knjigu

Z. RAŠIĆ

07. 07. 2021. u 22:58

STUDENTKINjA Fakulteta savremene umetnosti u Beogradu Tamara Milčić (20), promovisala je u Ćupriji svoju četvrtu knjigu pod nazivom “Zastani, osvrni se”, što je bilo pravo osveženje na književnom planu u tamošnjoj Biblioteci “Dušan Matić”.

САВРШЕН ЖИВОТ СА - НЕСАВРШЕНОСТИМА: Млада Београђанка представила четврту књигу

Foto: Biblioteka "Dušan Matić"

Od majke svestrane mlade devojke, koja je govorila na promociji, posetioci su mogli da čuju da je prvu knjigu napisala kao dete, sa devet godina. Poetska zbirka nastala je neočekivano, nakon što je za svakog druga u svom odeljenju trećeg razreda napisala – po pesmu.

Oduševljena idejom, učiteljica je pomogla da od tih pesama nastane knjiga, pa je Tamara objavila tako svoju prvu zbirku “Moja prva duga od druga do druga”. Dve godine kasnije, kada se talentovana devojčica zaljubila, nastao je i njen prvi roman “Iskrena ljubav”, a potom i knjiga “Od 7 do 13”, koja se bavi autobiografskim dogoodovštinama iz škole.

Tamara kaže da ovakvog književnog puta ne bi bilo da nije velike podrške porodice.

- Utkala sam u ovu knjigu neka svoja životna iskustva, a zapravo je to knjiga o životu, o svim njegovim savršenim nesavršenostima, o zahvalnosti koja je srž jednog radosnog življenja, o uverenjima koja boje našu svakodnevnicu bojama koje sami biramo – rekla je, između ostalog Tamara.

Drugačija od većine predstavnika svoje generacije, pre nego što je upisala Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu, Milčićeva je završila Filološku gimnaziju, a pohađala je i baletsku i muzičku školu, istovremeno zaplovivši u književne vode. Ličnim primerom potvrđuje tako stav da čovek može da proširi svoje granice jedino ako zakorači u nepoznato.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih