GRADONAČELNIK SUBOTICE APELUJE: Vakcinišite se!

J. L.

29. 06. 2021. u 20:39

GRADONAČELNIK Subotice Stevan Bakić pozvao je danas Subotičane, naročito mlade, da dođu na punkt za imunizaciju u Novoj opštini i vakcinišu se nekom od četiri ponuđene vakcine.

ГРАДОНАЧЕЛНИК СУБОТИЦЕ АПЕЛУЈЕ: Вакцинишите се!

Foto: D. Dozet

Epidemiološka situacija je danas mnogo bolja nego prethodnih meseci, ali da je to, po njegovom mišljenju, izazvalo preveliko opuštanje, te da je stopa vakcinacije u našem gradu drastično opala.

- U Subotici, zaključno sa 27. junom, sa obe doze vakcinisano 44.073 Subotičana, što je 39,6 odsto stanovnika i to računajući po realnoj proceni trenutnog stanja, a ne po rezultatima popisa od pre deceniju. Sa trenutnim brojem vakcinisanih naš grad, koji je peti po veličini u Srbiji, nije u prvih pet po stopi imunizacije – predočava Bakić. - To je zabrinjavajući podatak, ne zbog neke potrebe da se nadmećemo ili dokazujemo, već zbog medicinske činjenice da, bez imunizacije 70-90 odsto građana, nećemo moći da očekujemo potpuni nestanak virusa iz naše sredine.

On je dodao da što duže virus opstaje među onima koji nisu vakcinisani, povećava se mogućnost pojave novih sojeva, zbog čega je, kako je ocenio, sve izglednije da će se epidemiološka situacija u Subotici drastično pogoršati na jesen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024