ZANIMLJIV DNEVNI RED SEDNICE SKUPŠTINE GRADA KRALJEVA: Novi razmeštaj direktora

G.Ć.

23. 06. 2021. u 13:10

NA osmoj sednici Skupštine grada Kraljeva odbornici su verifikovali novi, privremeni „razmeštaj“ direktora u dva ovdašnja javna preduzeća – JEP „Toplana“ i Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta.

ЗАНИМЉИВ ДНЕВНИ РЕД СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА КРАЉЕВА: Нови размештај директора

Foto:G.Šljivić

Dosadašnji direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović podneo je ostavku, a na njegovo mesto je, do realizacije konkursa, kao v.d. direktorka imenovana Marica Mijajlović. Ona je tu funkciju obavljala i 2016. kada ju je zamenio upravo Nestorović, a potom je bila zamenica gradonačelnika i predsednica Inženjerske komore Srbije.

- Ne osećam se smenjenim. Nikad se više u Kraljevu nije gradilo nego od 2016. godine, a u ovom trenutku realizuju se investicije vredne milijardu dinara – rekao je Aleksandar Nestorović. - Drago mi je da je ovo Javno preduzeće mesto gde može da se promeni direktor, a da posao ne trpi jer postoji odličan tim stručnjaka.

Nestorović, međutim, neće ostati bez direktorske fotelje, pa će tako sve do završetka konkursa za izbor novog rukovodioca, biti vršilac dužnosti direktora u JEP „Toplana“. Prethodno je dosadašnji prvi čovek „Toplane“ Dragan Arsenijević, koji je tu funkciju obavljao gotovo 17 godina, takođe podneo ostavku. Za sada nije poznato da li će Arsenijević konkurisati za novi mandat u „Toplani“ ili u nekom drugom javnom preduzeću.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i rebalans gradskog budžeta koji će iznositi 5,2 milijarde dinara sa uračunatim deficitom od 950 miliona, pokrivenim neutrošenim sredstvima iz prošle godine.                         

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024