ZAPOČELO KOMPLETIRANJE IPSILON KRAKA: Radovi na obodu Sunotice vredni 2020 miliona dinara

J. Lemajić

23. 06. 2021. u 08:42

POČELA je izgradnja natputnjaka Ipsilon kraka kod Pačirskog puta, na obodu Subotice, za koju je iz republičkog budžeta namenjeno 202 miliona dinara.

ЗАПОЧЕЛО КОМПЛЕТИРАЊЕ ИПСИЛОН КРАКА: Радови на ободу Сунотице вредни 2020 милиона динара

Foto: J. L.

Izgradnjom ove saobraćajnice, kako je najavljeno, rešiće se problem poljoprivrednika koji su usled puštanja u saobraćaj Ipsilon kraka imali poteškoća da dođu do svojih njiva. Projekat predviđa mostovsku konstrukciju iznad glavne saobraćajnice u dužini od 80 i širine deset i po metara, sa pešačkom stazom.

- Most od prenapregnutog betona bi trebalo da bude završen do kraja godine, a planirane su i samo neophodne pristupne saobraćajnice - najavila je Emeše Urban Lalić, državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izgradnjom nadvožnjaka biće povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

- Sada poljoprivrednici prelaze na drugu stranu bez ikakvog obezbeđenja i to je veoma opasno, jer se traktori i kombajni sporo kreću, a ovuda velikom brzinom prolazi veliki broj kamiona i putničkih vozila. Kad pada kiša ili ima magle, put je nemoguće preći - ističe zamenik gradonačelnika Imre Kern.

Nedavno je završen natputnjak kod Meljkutskog puta, a kada i ovaj bude pušten u eksploataciju, Ipsilon krak će biti kompletiran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024