NA SAJMU 13 HILJADA LJUDI: Za vikend revakcinacija stranih državljana AstraZenekom

Tanjug

18. 06. 2021. u 09:47

NA BEOGRADSKOM sajmu za vikend će biti revakcinisani strani državljani koji su 27. i 28. marta na Beogradskom sajmu i Belekspo centru primili prvu dozu vakcine protiv virusa korona AstraZeneka.

НА САЈМУ 13 ХИЉАДА ЉУДИ: За викенд ревакцинација страних држављана АстраЗенеком

Foto: Tanjug

Direktor punkta za vakcinaciju na Beogradskim sajmu Zoran Bekić je rekao da je 13.000 građana iz regiona i Evrope pozvano da se u subotu i nedelju revakciniše na Beogradskom sajmu jer je, kako kaže, prošlo 12 nedelja od prve doze.

 - Dobro smo se pripremili za ovaj vikend. U subotu očekujemo 8.000 građana iz regiona i Evrope, a u nedelju 5.000 i svi će biti revakcinisani na Beogradskom sajmu - rekao je Bekić za televiziju K1.

Dodao je da će za vikend raditi i hala 3 i hala 11, a da će radno vreme puntkova biti produženo do 17 časova.

Bekić je podsetio da bez zakazivanja na Sajmu mogu da se vakcinišu građani Srbije, BiH i Severne Makedonije, kao da se vakcinacija bez prijave sprovodi na svih 225 punktova u Srbiji.

Naveo je da je više od 44 odsto punoletnog stanovništva u Srbiji primilo prvu dozu vakcine protiv virusa korona, a više od 40 odsto drugu dozu, kao i da je ukupno dato više od 5.058.000 doza vakcina.

Kako je rekao, u Beogradu je prvom dozom vakcinisano 52,3 odsto punoletnoh građana, a drugu dozu primilo je 48 odsto.

Bekić je rekao da je imunizovano svega oko 16,2 odsto mladih i dodao da to nije dovoljno, jer sve dok virus cirkuliše u populaciji može da se vrati.

- Ako se mladi ne imunizuju u većem broju korona će se vratiti na jesen i može nas udariti još jače - rekao je Bekić i apelovao na mlade da se vakcinišu.

Agencija za lekove je odobrila vakcinaciju dece od 12 do 16 lekova protiv virus korona, a Bekić kaže da se očekuje da i Nacionalni komitet uskoro to odobri.

 - To će biti veoma brzo, zakonska regulativa još nije završena, ali očekujemo za dan ili dva posle čega će početi vakcinacija dece, pre svega, sa onkološkim oboljenjima, urođenim anomalijama i bolestima pluća, ali i ostale dece - naveo je Bekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)