ŠLJAKA JE I DALJE NADALOVA: Rafa osvojio deseti trofej u Rimu, Novak junački pao

Novosti online

16. 05. 2021. u 16:30

Srpski teniser Novak Đoković nije danas uspeo da odbrani titulu na mastersu u Rimu, pošto je u finalu izgubio od trećeg igrača sveta Španca Rafaela Nadala posle tri seta, 5:7, 6:1, 3:6.

ШЉАКА ЈЕ И ДАЉЕ НАДАЛОВА:  Рафа освојио десети трофеј у Риму, Новак јуначки пао

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Prvi teniser sveta izgubio je posle dva sata i 49 minuta.

On je dobro počeo meč, poveo je sa 2:0, ali je Nadal odmah u trećem gemu vratio brejk, a posle gema na svoj servis izjednačio je na 2:2.

Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise dve do 11. kada je Nadal oduzeo servis Đokoviću, a posle sačuvanog gema na svoj servis osvojio je prvi set.

Prvi teniser sveta zaigrao je mnogo bolje u nastavku, prepustio je Nadalu samo jedan gem i izjednačio je na 1:1.

Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise, a Đoković je u petom gemu propustio dve brejk lopte.

Nadal mu je u narednom šestom gemu oduzeo servis i poveo sa 4:2, a zatim je osvojio i gem na svoj servis i poveo sa 5:2.

Đoković je posle toga osvojio gem na svoj servis, a zatim je Nadal u narednom gemu sačuvao svoj servis i posle druge meč lopte osvojio je 10. trofej u Rimu.

Nadal se tako izjednačio sa Đokovićem i sada obojica imaju po rekordnih 36 trofeja na turnirima iz masters serije.

Đoković je ostao na pet trofeja u Rimu. Srpski teniser u međusobnim duelima protiv Nadala vodi sa 29:28.

 

TREĆI SET 3:6

3:6 Nadal ipak koristi drugu meč loptu i osvaja Rim.

3:5 Novak spasao meč loptu i ostao još u meču. Nadal sada servira za pobedu, ali ima i pritisak, s obzirom da u ovom gemu nije iskoristio meč loptu.

2:5 Nadal potvrđuje brejk na impresivan način i dolazi na gem od osvajanja Mastersa u Rimu.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

 

2:4 Skup će izgleda biti peti gem trećeg seta. Novak nije napravio brejk, ali jeste u sledećem izgubio svoj servis. Nadal pravi brejk možda i vredan trofeja u Rimu.

2:3 Koliko važan gem! Dve brejk lopte je spasao Nadal, jednom ga je sreća žestoko pogledala. Šteta, što Novak nije napravio brejk.

2:2 Novak ne posustaje, prati u stopu Nadala. Za razliku od prethodna dva seta, sada su serveri sigurniji.

1:2 Siguran servis gem Nadala. Čini se da će jedan brejk rešiti pitanje osvajača Mastersa u Rimu.

1:1 Opet je Nadal pretio Novaku, stigao na 15:30. A onda se pojavio Đoković i tri osvojena poena, ne zna se koji je bio lepši. Ne vidi se na Srbinu, da je juče igrao dva meča u Rimu.

0:1 Nadal osvaja prvi gem u trećem odlučujućem setu. Biće ovde velike borbe za trofej u Rimu.

DRUGI SET 6:1

FOTO: AP

 

6:1 Doktorski set Đokovića! Od kralja šljake su ostale samo mrvice. Strašna igra najboljeg tenisera sveta.

5:1 Novi brejk Đoković. Novak sada izgleda poput mašine, Rafi se ne piše dobro. Nole pleše po Foro Italiku.

4:1 Potvrda brejka! Đoković je od izgubljenog igrača u samo tri gema se pretvorio u mašinu. I sada je Nadal taj koji je u problemu.

3:1 Kao da neko uključuje reprizu na servis gemovima kralja šljake. Opet 0:30, ali ovog puta je otišlo u brejk. Đoković uzima servis rivalu i razbija maler baksuznih 0:30. Sada ide na potvrdu brejka.

2:1 Činilo se da je Novak skroz pao.  Nadal je imao brejk loptu na 30:40, a onda se pojavio Novakov servis i rešio gem. Udarac, koji bi mogao najboljeg tenisera sveta da vrati u finale Rima.

1:1 Repriza prethodnih servis gemova Nadala. Novak dolazi do 0:30 i onda staje, Rafa preuzima kontrolu igre i rešava gem u svoju korist. Ko zna koji put smo danas gledali ovako nešto.

1:0 Novak uzima prvi gem u drugom setu. Nije ni sada bilo lako. Imao je Rafa 15:30, a onda je Đoković krenuo da crta po terenu.

FOTO: AP

 

PRVI SET 5:7

5:7 Imao je Novak 0:30 i činilo se da će izboriti taj-brejk, ali onda je proradio Nadalov servis i forhend. I Španac rešava prvi set u svoju korist.

5:6 Brejk Nadal! Popustio je Novak u ključnom trenutku. I sada Rafa servira za vođstvo u setovima.

5:5 Činilo se na 15:30, da bi Novak mogao da reši ovaj set u svoju korist. Ipak, ne koristi Srbin polupriliku i Rafa dolazi do novog izjednačenja.

5:4 Još jedan servis gem koji je obilovao greškama. Kako se bliži kraj seta, nervoza je obuzela Novaka i Rafu. Srbin i dalje ima pretnodst, ali bez brejka.

4:4 Prvi nešto lošiji gem, gde su greške rešavale pitanje pobedika. A Rafa ima povredu kolena prilkom pada u prethodnom gemu. Egal prvi set.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

 

4:3 Strašan meč igraju Novak i Rafa. Nema lakih poena, greške su svedene na minimum minimuma. Rafa je imao brejk loptu, a do nje je došao kada je zaplivao na Foro Italiku. Nadal se čak svađao i sa sudijom, nezadovoljan sa rimskim linijama. Ipak, Novak uzima gem na svoj servis.

3:3 Proradio je Nadalov servis. Posle početne razmene brejkova, sada oba igrača sigurna kad imaju početni udarac.

3:2 Najlakši servis gem na meču uzima Đoković. Nadal je sada ostao na nuli. Ključni poen se desio na 15:0 za Novaka, kada je Rafa propustio da reši jedan zicer. A onda ga je Srbin rešio na rutinski način.

2:2 Rafa je sada u potpunom egalu. Posle briljantnog Novakovog starta i vezana dva gema na startu. Nadal čini sada isto i evo nas opet na početku.

2:1 Lako je Novak prokockao brejk. Jedan nešto lošiji gem za Srbina, pad koncentracije i povratak Nadala u set. Prvu brejk loptu je Rafa iskoristio.

2:0 Brejk Đoković! Izašao je Novak odlučno na Foro Italiko. Zapretio je na servis Nadala, stigao i do dve brejk lopte, ali onda iz dva pokušaja propustio da uzme servis Rafi.  U trećem pokušaju nije bilo greške, odličan početak Srbina.

1:0 Fenomenalan početak Đokovića. Tri poena iz udžbenika i 40:0, a onda je i Rafa pokazao da je spreman za veliku borbu. Španac dolazi na 40:30, ali to je bilo sve. Odličan poen Đokovića i kraj gema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)