MAESTRALNI ĐOKOVIĆ JAČI OD SVEGA: Novak u epskom meču pobedio Cicipasa i plasirao se u polufinale Rima

Novosti online

15. 05. 2021. u 10:35 >> 13:22

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa posle velike borbe u jednom neverovatnom meču sa 4:6, 7:5, 7:5.

МАЕСТРАЛНИ ЂОКОВИЋ ЈАЧИ ОД СВЕГА: Новак у епском мечу победио Циципаса и пласирао се у полуфинале Рима

FOTO: AP

Neverovatan tenis prikazala su dvojica majstora "belog sporta". Ovo su mečevi zbog kojih se ova igra mnogo voli. Na kraju razlog za slavlje imao je Đoković.

Ipak, Novak možda treba da zahvali nebu, tačnije kiši. Meč se drugi put prekinuo pri rezultatu 1:2 za Grka uz brejk prednosti. Kada su se vratili na teren Nole je pokazao zašto je broj jedan i jedan od najbljoih, ako ne i najbolji koji je ikada igrao tenis..

Uspeo je da vrati brejk, potom napravi još jedan i odvede meč u odlučujući treći set u kojem je viđena neviđena drama i pregršt brejk prilika.

Cicipas je i ovaj deo meča bolje počeo. Poveo je 1:3 imao četiri brejk lopte za 1:4, ali izvukao se Novak i potom vratio izgubljeno.

FOTO: AP

Drami tu nije bio kraj. Momak iz Atine je još jednom Đokoviću oduzeo servis i došao do prilike da svojim servisom reši meč. E, tada na scenu stupa glava svetskog broja jedan.

Vraća brejk, čuva svoj servis, pravi još jedan i dolazi do velike pobede posle najdužeg meča koji je u bogatoj karijeri odigrao u Rimu. Slavio je nakon tri sata i 18 minuta igre.

Sada na scenu mora da stupi Ulises Badio - fizioterapeut Novaka, pošto prvi igrač sveta igra još jedan meč danas. On bi oko 18.30 trebalo da igra polufinale protiv Lorenca Sonega.

TREĆI SET: ĐOKOVIĆ - CICIPAS 4:6, 7:5, 7:5

7:5 - Maestralni Novak je još jednom pokazao zašto ga mnogi smatraju najboljih teniserom svih vremena. Lako je napravio brejk i došao do nove velike pobede.

6:5 - Još jedan dugačak gem. Nema ništa lako i jednostavno na ovom meču. Grk će sada servirati da ostane u istom.

5:5 - Neverovatan teniser je Novak Đoković. Vratio je brejk i ostao u meču. Ipak, i jedan i drugi su na izmaku snage.

4:5 - Novi brejk pravi Grk i u narednom gemu će servirati za pobedu.

4:4 - Kada je trebalo Cicipas je pronašao prvi servis. Početni udarac je bio taj koji mu je omogućio da dobije osmi gem trećeg seta.

4:3 - Fantastičan gem je odigrao Đoković, dobio ga je sa nulom i sada je ponovo prebacio pritisak na 22-godišnjeg Atinjanina.

3:3 - Neverovatan meč! Nole je uspeo da vrati brejk i sada se ponovo kreće od nule u odlučujućem setu.

FOTO: AP

2:3 - Opet su dvojica teniskih gladijatora odigrali maratonski gem, ovaj je trajao više od 11 minuta. Cicipas je imao četiri brejk lopte i nije ih iskoristio, tako da prvi igrač sveta i dalje ima dobre šanse da se vrati u meč.

1:3 - Maratonski gem odigrali su Novak i Stefanos. Imao je Srbin dve brejk lopte, izvukao se Grk i potvrdio brejk.

1:2 - Ne valja! Cicipas je tak koji prvi dolazi do brejka u trećem setu, iako nije tako izgledalo na početku gema.

1:1 - Dobri servisi su pomogli grčkom igraču da se upiše na semaforu u ovom delu susreta.

1:0 - Sigurno i lako. Tako se može opisati početak odlučujućeg trećeg seta u kojem je Novak prvi servirao.

DRUGI SET: ĐOKOVIĆ - CICIPAS 4:6, 7:5

7:5 - Veliki šampion je Novak Đokovića! Srbin je iskoristio tek četvrtu set loptu. Ipak, kiša je očigledno njemu pomogla, pošto je po povratku na teren počeo da crta po šljaci centralnog stadiona na "Foro Italiku".

6:5 - Još jedan odličan gem za Đokovića. Odlično ga je služio forhend, Grk nije imao rešenje u ovom gemu za taj udarac najboljeg na svetu,

5:5 - Nije dozvolio peti igrač sveta rivalu da mu drugi put uzastopno oduzme servis. Uspeo je da prekine Đokovićecu seriju i ostane u drugom setu.

5:4 - Neverovatan igrač je Novak Đoković! Imao je Cicipas dve vezane brejk lopte, potom još jednu, ali Srbin je spasao svaku i došao na gem od osvajanja drugog seta. Ponovo je do izražaja došla jaka glava osvajača 18 grend slem titula.

4:4 - To je Novak! Kada deluje da je sve izgubljeno on nađe način i vrati se. Uspeo je da napravi željeni brejk i vrati se u meč. Imao je čistu situaciju, 0:40, vratio se Grk, ali je na kraju najbolji na planeti uspeo da rivalu oduzme servis.

FOTO: AP

3:4 - Ekspresno Đoković dolazi do trećeg gema u drugom setu. Uzeo ga je Nole bez izgubljenog poena.

2:4 - Ne dozvoljava Cicipas rivalu da dođe do prilike za brejk u ovom drugom setu. Za sada prvi igrač sveta to nije uspeo da uradi.

2:3 - Dobro je služio servis srpskog tenisera u ovom gemu. Uspeo je bez većih problema da smanji rezultat i prebaci pritisak na petog igrača planete.

1:3 - Po povratku na teren Grk je dobro krenuo, sačuvao je svoj servis, iako je bila šansa za Đokovića koji je imao 30:30, ali je prilikom duže rezmene forhend paralelu izbacio u aut.

1:2 - Brejk pravi Cicipas! Bilo je 15:30, a onda je Novak u narednom poenu pogodio samu liniju i došao do 30:30. Ipak Grk stiže do brejk lopte, Đoković greši iz forhenda i sada Cicipas ima prednost brejk u drugom setu. Stefanos je iskoristo sve tri brejk lopte. Posle ovog gema usledio je drugi prekid.

1:1 - Cicipas uzvraća istom merom.

1:0 - Lak uvodni gem za Đokovića u drugom setu. Osvojio ga je bez izgubljenog poena i nagovestio preokret.

PRVI SET: ĐOKOVIĆ - CICIPAS 4:6

4:6 - Cicipas dobio prvi set! I u ovom gemu je viđen veliki broj grešaka, Stefanos je iskoristio drugu set loptu i sada je za korak bliži polufinalu. Evidentno je da je opao nivo igre u nastavku meča.

4:5 - Siguran gem za Đokovića. Izgubio je samo jedan poen i smanjio prednost Grka, ali u narednom gemu Cicipas servira za prvi set.

3:5  - Cicipas osvaja prvi gem u nastavku meča i sada ga četiri poena dele od prvog seta. Izgleda da je pauza učnila svoje, obojica su nervozni, pa je gem obilovao greškama.

Meč se nastavlja! Igrači su ponovo na terenu, u toku je zagrevanje. Kiša je stala i sve je spremno za nastavak duela.

Meč je prekinut zbog kiše.

3:4 - Đoković se polako vraća u set, prošao je rešenje za napadačku igru Cicipasa. I sada ima samo jedan gem zaostatka, ruku na srce sa brejkom.

2:4 - Novak je vratio jedan brejk! Imao je Cicipas 30:0, a onda se upalila srpska mašina i sa četiri uzastopno osvojena poena uzima servis Grku.

1:4 - Kada se činilo da se Đoković vraća u meč Grk je napravio još jedan brejk. Novak i dalje igra toplo-hladno.

1:3 - Opet se Cicipas borio sa brejk loptama, izdržao je i dalje ima prednost brejka. Novak igra bolje i pitanje je trenutka kada će se vratiti u set.

1:2 - Novak za 68 sekundi uzima svoj servis i pokreće se na semaforu sa nule.

0:2 - Imao je Novak dve brejk lopte, ali Cicipas ih na maestralan način spasava. Grk je uvek nenormalno motivisan protiv Đokovića, pa tako je i danas.

0:1 - Đoković odmah gubi servis. Cicipas je od početka pokazao kako će igrati danas. Grk napada Novak se brani. Prvi gem ide u ruke Stefanosu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)