NEKADAŠNJI ĐOKOVIĆEV TRENER IMA PORUKU ZA FEDERERA: Nadam se da neće napraviti grešku, potreban mu je dobar kraj karijere

Novosti online

28. 04. 2021. u 18:52

RODžER Federer vratio se na teren na turnir u Dohi gde je zabeležio pobedu i poraz. Ipak, Švajcarac je odlučio da napravi novu pauzu, kako bi se što bolje spremio za izazove koje iziskuje igranje na najvišem nivou.

НЕКАДАШЊИ ЂОКОВИЋЕВ ТРЕНЕР ИМА ПОРУКУ ЗА ФЕДЕРЕРА: Надам се да неће направити грешку, потребан му је добар крај каријере

Foto: EPA-EFE/Samer F Rejjal/HANDOUT by beIN

Legendarni teniser i bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker govorio je za podkast "Žuta loptica" na "Eurosportu" da osvajač 20. grend slem titula ne bi smeo da žuri sa povratkom na teren, a tek ne bi smeo da igra na previše turnira.

- Nadam se da Federer neće napraviti grešku da igra na mnogo turnira. On je apsolutna ikona ovog sporta i neko ko je podigao tenis na viši nivo. Federeru je potreban dobar završetak karijere - ističe Beker.

Nemački stručnjak ističe da će Federer turnire na šljaci iskoristiti samo da se što bolje spremi za Vimbldon koji je njegov glavni cilj.

Inače, 39-godišnjak iz Bazela je potvrdio da će na najsporijoj podlozi učestvovati u Ženevi i potom Rolan Garosu.

- Sa moje tačke gledišta, Vimbldon je i dalje turnir na kojem ima najveće šanse da dogura daleko. Ima osećaj za igru, za lopticu, ali je problem što se sa godinama oporavljate sve sporije - zaključio je Beker.

Podsetimo, turnir u Ženevi počinje 15. maja, a Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu 30. maja.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024