ŠOK U BEOGRADU: Aslan Karacev u neverovatnom meču slavio protiv Novaka!

A. Ilić

24. 04. 2021. u 20:49 >> 20:49

NOVAK Đoković savladan je u polufinalu Srbija opena od Arslana Karaceva sa 2:1 (5:7, 6:4, 4:6)

ШОК У БЕОГРАДУ: Аслан Карацев у невероватном мечу славио против Новака!

FOTO: M. Vukadinović

Gledali smo meč kao na Grend slemu. Dosta nervoze, a posebno lepih i atraktivnih poteza viđeno je danas. 

Novak je došao do 3:0 na početku prvog seta, a potom je Karacev odgovorio svojom serijom od tri dobijena gema. Novak u tom periodu ulazi na "tamnu stranu" i ispoljava nervozu. To koristi ruski teniser. Imao je Novak pet brejk lopti u prvom setu, iskoristio je dve, Rus je iskoristio četiri i došao do seta. 

Lavovska borba prelila se i u drugi set koji, Novak pravi brejk, a odmah odgovara i Karacev, do kraja Novak uspeva da dođe sebi i set osvoji sa 6:4. 

FOTO: M. Vukadinović

Nije na početku trećeg seta ništa moglo da razdvoji dvojicu tenisera. Nakon više od pola sata igre bilo je 2:2 na semaforu. Imao je u narednom gemu Karacev tri brejk lopte. Uspeo je Đoković čudesnom igrom da ponovo dođe do gema. 

Na 3:3 Karacev pravi brejk, identična situacija kao u prethodnom setu. Naredni gem Rus koristi da potvrdi brejk i to nulom. Novak servira za ostanak u meču.

Imao je Aslan Karacev meč loptu nakon skoro tri i po sata igre. Uspeo je Novak da se odbrani. Svetski broj 1 smanjuje na 5:4. Rus je servirao za ostanak u meču, uspeo je da se odbrani i dođe nakon 3 časa i 25 minuta do pobede. 

FOTO: M. Vukadinović

TREĆI SET 5:7, 6:4, 4:6

 - Ne služi prvi servis Karaceva. Čini se da ga je strah od pobede savladao. Dolazi Novak do dva vezana poena nakon grešaka rivala. Dve brejk lopte Novak Đoković. Prvu nije iskoristio. 

4:5  - Imao je Karacev 0:30. Ponovo Novak dobrim drugim servisom dolazi do 30:30. Meč lopta za Rusa. Đoković maksimalnim naporima dolazi do prednosti. Pogađa liniju Karacev, novo izjednačenje. Još jednom se brani Novak, a to dovodi do greške Karaceva. Tek iz trećeg pokušaja dolazi do gema Novak Đoković. 

3:5  - Karacev osokoljen brejkom u prethodnom gemu dolazi do tri gem lopte nakon lošeg slajsa Srbina. Rus dobija gem sa nulom. 

3:4 - Imao je Rus ponovo dve brejk lopte, koristi ih, te u sedmom gemu dolazi do brejka. 

3:3 - Dve brejk lopte za Novaka, ali Karacev izvlači dobar servis iz rukava. Srbin ima još jednu priliku. Volejem Rus ponovo izjednačava. Izašao je na mrežu Karacev, vratio je Novaku, koji pokušava lob, pa forhend za novu brejk loptu. Još jedan triler gem pripao je Karacevu. 

FOTO: M. Vukadinović

3:2 - Loš servis Novaka koji sa duplom servis greškom daje tri brejk lopte Rusu. Dobrim servisom Novak osvaja prvi poen u gemu. Još jednom na drugi servis uspeva da se odbrani Novak, šalje rus forhend u aut. Odbranio je Novak i treću brejk loptu. Uspeo je Novak da se izvuče i dođe do gema. 

2:2 - Dve brejk lopte imao je Novak, nije ih iskoristio. Na kraju Đokovićev rival uspeva da se odbrani i dođe do gema. 

2:1 - Novaka služe skraćene lopte, samo jednom nije poentirao, a to je iskoristio i sada u neizvesnom gemu. 

1:1 - Dve gem lopte imao je Rus, usledili je precizan ritern Đokovića koji se jednom odbranio, ali ne uspeva drugi put. 

1:0 - Ništa se ne razlikuje treći set od prethodna dva. Ponovo dugi gemovi, sa laserski preciznim razmenama. Nakon više od 10 minuta Novak uzima prvi gem. 

FOTO: M. Vukadinović

DRUGI SET 5:7,6:4

 6:4 - Novakova dijagonala naterala je sve prisutne da mu stojeći aplaudiraju. Tenis koji se igra u ovom trenutku ravan je onom na Grend slemovima. Izjednačuje Novak, a potom dolazi do prednosti. Ovakvi potezi mogli bi da probude Novaka i vrate ga u meč. 

5:4  - Tri gem lopte na svoj servis ima Đoković i konačno dolazi bez problema do prednosti. Karacev servira za ostanak u setu. 

4:4 - Kontrolisao je igru Novak, ali je na brejk lopti pogodio mrežu. Novo izjednačenje, a odličnim servisom Karacev dolazi do prednosti. Dolazi deseti put u setu Novak do prilike za brejk, konačno je koristi. 

3:4 - Konačno igra Novak kako smo navikli. Dolazi do gema sa "nulom". 

2:4 - Svim silama pokušava Novak da anulira brejk rivala. Rus svestan uloga se trudi da više rizikuje. Do prednosti dolazi Novak Đoković, osma brejk lopta u setu za Novaka. Ne koristi je Novak, koji potom ispušta glasan krik, ponovo se u njegovu igru uvukla nervoza. Sada prednost za ruskog tenisera. 

2:3 -Novaku danas definitivno nije dan. Ne uspeva naš teniser da se sabere, dok Rus uspeva da u ovim trenucima pogodi nemoguće. 

FOTO: M. Vukadinović

2:2 - Treći gem gledamo u kome jedan od tenisera ima tri brejk lopti. Ovoga puta uspeo je Karacev da stigne neverovatnu srkaćenu loptu i spase prvu, a potom i drugu. Rus uspeva da spasi i treću Novak je realizovao samo tri od 12 brejk lopti. Najduži gem na turniru gledamo. Uspeva na kraju Karacev da spase četiri brejk lopti i izjednači. 

2:1 - Sada je Karacev imao tri brejk lopte, spasao je Novak dve, ali ne i treću. Skoro pa preslikan gem poput prethodnog. 

2:0 - Tri brejk lopte imao je Novak. Prvu i drugu spasao je Karacev. 

1:0 - Novak dolazi do gema na svoj servis. Čini se da je Rus malo požurio u želji da iznenadi Novaka, te je napravio nekoliko brzopletih grešaka. Jednu loptu na drugi servis sspasao je Rus, aline i drugu. Srbin upisuje brejk. 

PRVI SET 5:7

5:7  -Ponovo je Novak sateran uza zid, a upravo u tim trenucima je najopasniji. Neverovatan tenis gledamo u ovim trenucima. Duge i precizne razmene donele su Novaku novu šansu za brejk. Napao je Rus, a Novak nije imao odgovor - izjednačenje. Nisu Novaku bile dovoljne ni dve brejk lopte, sada Karacev ima set loptu. Rus vodi sa 1:0 u setovima.

AP Photo/Darko Vojinovic

5:6 - Ponovo je Karacev oduzeo servis Novaku. Prvi set traje već sat vremena. 

5:5 - Kada je bilo najvažnije došao je Novak do brejk lopte. Nakon greške Karaceva Đoković uzima brejk, nastavlja se prvi set! 

4:5 - Dva odlična poena Novaka Đokovića, dolazi do dve gem lopte. Prvu ne koristi najbolji teniser sveta. Gledamo fantastičan tenis, definitivno iznad kvaliteta 250 serije. Od dve set lopte za Novaka dolazimo do brejk lopte za Rusa. Karacev pravi drugi brejk, serviraće za set. 

4:4 - Spasao je Karacev brejk loptu, Novak servira sa novim lopticama. 

4:3 - Nastavljena je lavovska borba i u sedmom gemu. Đoković ne diktira tempo, na šta do sada nismo navikli. Dolazi ipak Srbin do gem lopte i silovitim udarcima dolazi do novog gema. 

AP Photo/Darko Vojinovic

3:3 - Ruski teniser koristi priliku da dođe do izjednačenja, iako je imao zaostatak 3:0. 

3:2 - Imao je Novak dosta problema sa servisom, a to je dovelo do ispoljavanja nervoze na terenu. Iskoristio je Rus svoju priliku i nakon izjednačenja došao do gema. 

3:1 - Tri gem lopte imao je Karacev, iskoristio je prvu. 

3:0 - Samo 11 minuta trebalo je Novaku da dođe do značajne prednosti. Karacev igra u grču, a Novak to koristi. 

2:0 - Novak dolazi do prve set lopte. Ne koristi je. Drugu priliku je iskoristio. Zanimljivo je da je protiv svih rivala u prvom servis gemu Novak oduzeo servis. 

1:0 - Meč je počeo Novakovim servisom. Srbin bez problema dolazi do prvog gema. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista