ĐOKOVIĆ U POLUFINALU: Srbin blista na dorćolskoj šljaci!

A. Ilić

23. 04. 2021. u 14:50 >> 16:16

SLAVIO je Novak Đoković protiv Miomira Kecmanovića sa 2:0 (6:1, 6:3) i tako se plasirao u polufinale Serbia opena.

ЂОКОВИЋ У ПОЛУФИНАЛУ: Србин блиста на дорћолској шљаци!

FOTO: AP

Pokazao je prvi igrač sveta još jednom koliko je moćan i kada igra na največem mogućem nivou niko nije u stanju da ga pobedi. Pokuašavao je 47. teniser sveta na razne načine da dođe do poena, ali je Đoković bio poput zida u defanzivi i vrlo racionalan i agresivan kada napada.

Koliko je bio dominantan najbolje pokazuje činjenica da je protivniku dozvolio da osvoji samo četiri gema. Očekivao se veći otpor Kecmanovića, ali osvajač 18 grend slem titula mu to nije dozvolio.

Nikakve neizvesnosti nije bilo na ovom meču koji je trajao jedan sat i 16 minuta. Novak je u prvom setu napravio dva brejka i došao na korak do pobede.

Nastavio je u istom ritmu i na startu drugog. Odmah je Kecmanoviću oduzeo servis. To je ponovio u sedmom gemu. Vratio je jedan brejk Kecmanović, potom je opet izgbio svoj servis i to je bio kraj.

Đoković će u polufinalu odmeriti snage sa boljim iz duela Aslan Karacev - Đanluka Mager.

DRUGI SET 6:1, 6:3

6:3- Motivisano sada igra Kecmanović. Dolazi do 30:30, greši na prvi servis, a to odmah kažnjava Đoković koji dolazi do meč lopte. 

5:3 - Ponovo  Đoković ima problema sa servisom, ali brzo uspostavlja kontrolu i dolazi do 30:30. Brejk lopta za Kecmanovića nakon lošeg forhenda Novaka. Na kraju dolazi do brejka Kecmanović iz pete brejk lopte u meču. 

5:2 - Dve greške Đokovića 0:30. Izlazi Novak na mrežu i smanjuje zaostatak rivala. Greši Kecmanović sa osnovne linije, te dolazi prvi teniser sveta do nove brejk lopte, ali je ne koristi. Koristi Đoković četvrtu brejk loptu, serviraće za meč. 

4:2- Dolazi Miomir Kecmanović do treće brejk lopte u meču. Ne dozvoljava mu Novak da izjednači u gemovima. Sa dva dobra servisa osvaja Đoković novi gem. 

3:2 - Kecmanović sve bolje igra na svoj servis, uspeva da pravi duge razmene sa Đokovićem, a to mu je donelo gem loptu. Fantastičnom paralelom Miomir dolazi do novog gema. 

3:1 - Kao da je tok prethodnog gema razbesneo Đokovića, u narednom dolazi do tri gem lopte. Koristi prvu. 

2:1 - Odigrao je Miomir najbolji gem u dosadašnjem toku duela. Uspeva da dođe do gema. 

2:0 - Dva asa Đokovića u drugom gemu. Pogrešio je i Kecmanović u riternu, te Đoković potvrđuje ranije osvojeni brejk. 

1:0 - Uzima Đoković gem na servis protivnika odmah na startu drugog seta. 

PRVI SET 6:1 

6:1 - Probudio se Kecmanović. Imao je Novak dve set lopte, ali izjednačio je na kraju Kecmanović, Đoković dva tri puta nije ubacio prvi servis. Brejk lopta Kecmanovića sada.  U ovom trenutku ne služi prvog tenisera sveta prvi servis, ali drugi put dolazi do izjednačenja nakon drop-šota. Ni četvrta set lopta nije pomogla Đokoviću. Nakon greške Đokovića nova brejk lopta Kecmanovića. Lavovska borba u ovim trenucima. Peta set lopta za Đokovića. 

5:1 - Tri brejk lopte imao je Novak, Kecmanović greši prilikom razmene. Koristi priliku Đoković i dolazi do brejka sa "nulom". 

4:1  - Ima Kecmanović jednu brejk loptu  i priliku da anulira Novakovu prednost. Nije je iskoristio. Uspeo je Novak da okrene i sada on ima prednost, koju koristi. 

3:1 - Dve gem lopte na 40:15 imao je Kecmanović. Iskoristio je prvu i smanjio zaostatak. 

3:0 - Ponovo je Đoković siguran na svoj servis. 

2:0 - Kecmanović nema odgovor na igru prvog tenisera Srbije koji lako dolazi do brejka. 

1:0 - Đoković dolazi lako do gema na svoj servis. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)