ĐOKOVIĆEV FENOMENALAN POVRATNIČKI PLES: Ako se po jutru dan poznaje, Novak na šljaci će biti "monstrum"

Novosti online

14. 04. 2021. u 12:20

NOVAK Đoković je u drugoj rundi Monte Karla savladao odličnog Italijana Janika Sinera - 6:4, 6:2.

ЂОКОВИЋЕВ ФЕНОМЕНАЛАН ПОВРАТНИЧКИ ПЛЕС: Ако се по јутру дан познаје, Новак на шљаци ће бити монструм

Foto: EPA

Fenomenalan meč su prikazala oba tenisera, naravno bolji je bio najbolji igrač sveta. Čini se da Srbin nikada na ovaj način nije otvorio sezonu na šljaci, pa ako se po jutru dan poznaje očekuje nas berićetan deo sezone ne omiljenoj podlozi Rafaela Nadala.

Siner je krenuo malo bolje u meč, prvi je napravio brejk, ali to je sve što je Italijan učinio. Ne može mu se ništa zameriti, odigrao je odlično, samo nije imao sreće da preko puta njega bude neko drugi, a ne Đoković.

Posle 1:2 za Italijana i izgubljenim servisom Srbin pali mašinu dolazi do 5:2 i onda blagi pad dozvoljava rivalu da se vrati u meč sa dva vezana gema. I onda u svom stilu završava set sa oduzetim servisom rivalu - 6:4.

Drugi set je Novak odigrao na još većem nivou. Janik iako nije grešio nije imao šanse sa mestralnim Đokovićem za ubedljiv trijumf 6:4, 6:2.

Sledeći rival Novaku biće Hubert Hurkač ili Daniel Evans.

DRUGI SET 6:2

6:2 Novak uzima još jedan brejk, gem i meč. Maestralno!

5:2 Mučio se Novak u ovom gemu. Siner je imao brejk loptu koju je Đoković spasao i došao na gem od naredne runde.

4:2 Prvi as na meču smo videli u ovom gemu, a napravio ga je Italijan. Siner osvaja gem koji mu znači ostanak u duelu koliko toliko.

4:1 Odličan tenis i sjajan gem za Novaka koji je sve bliži pobedi protiv stvarno dobrog Sinera.

3:1 Đoković pravi brejk i u drugom setu.  Gledamo odličan tenis. Siner igra dobro, ali to nije dovoljno protiv Novaka koji izgleda kao kompjuter. Nikada Srbin nije ovako igrao u prvom meču na šljaci.

Foto: EPA

 

2:1 Novak se već navikao na šljaku u Monte Karlu. Igra Srbin odlično, skoro, pa savršeno i da sa druge strane nema raspoloženog Sinera da je neki drugi rival možda bi se već meč završio.

1:1 Siner osvaja svoj servis gem. Nije Italijan pao posle izgubljenog prvog seta. Biće borbe i u nastavku.

1:0 Novak odlično otvara i drugi set. Siner nije imao šanse da zapreti na servis srpskom igraču.

PRVI SET 6:4

6:4 Set u Novakovom maniru. Prvo je prokockao izglednu šansu da završi posao, a onda se digao kada niko nije očekivao na servis Italijana i rešio prvi deo igre u svoju korist.

5:4 Novak je prokockao gem i set. Srbin je imao 30:0 i onda je stao na korak od prvog seta. Siner je počeo da igra i sa četiri vezana poena se vratio u set.

5:3 Siner ostaje u prvom setu posle maratonskog gema. Italijan prekida Novakovu seriju. Daleko od toga da Janik igra loše, ali danas nema sreće jer se namerio na ultra raspoloženog Đokovića.

5:2 Novak dolazi do potvrde brejka sa četvrtim vezanim osvojenim gemom. Imao je Siner svoje šanse da se vrati u set na 30:30, ali onda je proradio Đokovićev servis i nije mu bilo spasa.

Foto: EPA

 

4:2 Đoković pravi novi brejk! Strašan gem za Srbina. Igra Novak odlično. Ni Siner nije loš, ali kada je najbolji teniser sveta pravi ni mnogo jača imena od mladog Italijana nemaju šanse.

3:2 Ponovo je Novak krenuo loše u gem. Italijan imao 0:30, a onda se upalila srpska mašina sa četiri vezana poena za vraćanje prednosti u svoje dvorište.

2:2 Strašan poen i brejk za Novaka! Đoković je najjači da posle izgubljenog svog servisa, oduzme rivalu servis. To je i sada potvrdio. Odličan gem za Đokovića i poezija na 15:40. Krađa poena i gema u korist Srbina.

1:2 Novak gubi svoj servis na početku meča. Iako je Srbin imao 30:0, Siner se nije predavao i sa četiri vezana poena dolaz do brejka. Italijan na početku meča mnogo bolji od prvog tenisera sveta.

1:1 Težak servis gem Sinera. Italijan je ušao sa puno respekta u meč sa Đokovićem. Novak polako hvata zalet, ali nije mogao do breka u ovom gemu. Dva puta je posle 40:40 stizao do izjednačenja, ali Italijan uzima gem.

1:0 Dobar prvi gem za Novaka na turnirima posle sedam nedelja. Pomogao je malo i Siner, koji je napravio i tri neiznuđene greške. Trebaće vremena da Đoković oseti šljaku na zvaničnim mečevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)