ĐERE OSTAO BEZ TITULE: Italijan posle velike borbe savladao Srbina

Novosti online

11. 04. 2021. u 16:55

SRPSKI teniser Laslo Đere nije uspeo da odbrani titulu u KAljariju pošto je poražen u finalu nakon velike borbe u tri seta od domaćeg tenisera Lorenca Sonega.

ЂЕРЕ ОСТАО БЕЗ ТИТУЛЕ: Италијан после велике борбе савладао Србина

FOTO: AP/tanjug

Italijan je slavio nakon nešto više od tri sata, sa 2:6, 7:6, 6:4

Već u prvom gemu, Đere je stigao do brejka. Igralo se na razliku, a iskoristio je treću brejk loptu, pa potom i potvrdio svoj servis. Italijan je uspeo da se sačuva u trećem gemu, ali u sedmom je srpski teniser ponovo bio nijansu agresivniji, te poveo sa 5:2. Dobro je servirao tokom celog prvog seta, pa je lako stigao do vođstva od 1:0.

U nastavku je Italijan bio konkrentniji, te čuvao svoj servis, ali i napao Đerea. u Četvrtom gemu je došlo i do prvog brejka i to za Sonega, koji je vodio sa 3:1. Usledila je reakcija srpskog igrača, te i vezana tri gema, za 4:4. Do kraja drugog seta, prikazana je izjednačena borba. Opasniji je u desetom gemu, na servisu Italijana bio Đere, ali je propustio odličnu priliku da finale privede kraju, pa je set otišao u taj-brejk.

Po jedan izgubljeni servis, prikazali su ravnopravnu borbu, a pri rezultatu 5:5 u taj-brejku, Đere je pokleknuo, pa je Sonego stigao do prve set lopte.  Iskoristio je na svoj servis, za 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu, ravnopravna borba prikazana je do petog gema, kada je Italijan iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 3:2, a potom i potvrdio servis. Uspeo je Đere da ostane u setu, bilo je tesno u devetom gemu, ali je na kraju Italijan dobio priliku da servira za titulu. Iskoristio je prvu meč loptu, 6:4.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega