ĐOKOVIĆ U DEVETOM FINALU AUSTRALIJAN OPENA: Melburnški gazda plesao Rod Lejver arenom, srušio Rusa i zakazao novi put u istoriju

Novosti online

18. 02. 2021. u 08:45

BRANILAC titule na Australijan openu u Melburnu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale tog grend slem turnira, pošto je pobedio 114. igrača sveta Rusa Aslana Karaceva posle tri seta 6:3, 6:4, 6:2.

ЂОКОВИЋ У ДЕВЕТОМ ФИНАЛУ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Мелбурншки газда плесао Род Лејвер ареном, срушио Руса и заказао нови пут у историју

FOTO: AP/Tanjug

Prvi teniser sveta pobedio je posle sat i 53 minuta i deveti put se plasirao u finale Australijan opena, u kome će igrati za deveti trofej.

Teniseri su u prvom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise sve do osmog, kada je Đoković bez izgubljenog poena napravio brejk i poveo sa 5:3. On je naredni servis gem osvojio bez izgubljenog poena i posle 35 minuta poveo je u meču.

Srpski teniser je bio ubedljiv i u nastavku, poveo je sa 5:1, a u osmom gemu je servirao za set kada mu je Karacev oduzeo servis i smanjio na 3:5. Ruski teniser je zatim osvojio i gem na svoj servis, a u devetom gemu imao je dve brejk lopte koje je Đoković uspeo da spasi, pa je branilac titule stekao dva seta prednosti.

Đoković je poveo u trećem setu sa 2:0, Karacev je izjednačio na 2:2, ali je prvi igrač sveta posle toga osvojio četiri uzastopna gema i plasirao se u novo finale Australijan opena.

Đoković će u finalu u nedelju igrati protiv boljeg iz duela Rusa Danila Medvedeva i Grka Stefanosa Cicipasa.

TOK MEČA

TREĆI SET ĐOKOVIĆ - KARACEV 6:2

6:2 Đoković je u devetom finalu Australijan opena. Veliki rezultat i uspeh za srpkog tenisera.

5:2 Novi brejk Đokovića i sada je sve izvesno, ako je i postojala dilema. Srbin servira za finale Melburna.

4:2 Đoković ne poklanja dva puta. Uozbiljio se Srbin i rešio još jedan gem u svoju korist.

3:2 Izgubio je Nole svoj servis, pa u narednom opet oduzeo isti rivalu. Opet u Đokovićevom stilu. Poigrava se Srbin sa Karacevim i samo je pitanje sa kojim će rezultatom završiti meč.

FOTO: AP/Tanjug

 

2:2 Novak ne bi bio Novak kada ne bi zakomplikovao jednostavan set. Karacev vraća brejk i dolazi do egala u trećem setu.

2:1 Karacev ostaje koliko toliko u meču, osvaja svoj prvi gem u trećem setu.

2:0 Potvrda brejka za srpskog tenisera. Novak sada rutinski privodi meč kraju. Treba još malo sačuvati snage za finale.

1:0 Novak pravi brejk odmah na početku trećeg seta i čini se ubija i poslednje Aslanove nade da može učiniti meč zanimljivim.

DRUGI SET - ĐOKOVIĆ - KARACEV 6:4

6:4 Novak je spasao dve brejk lopte. I malo je falilo da od gotovog napravi veresiju i da dozvoli rivalu da sa 5:1 dođe na 5:5. Na sreću Novaku nije zadrhtala ruka i rešio je ovaj deo igre u svoju korist.

5:4 Karacev je vezao tri gema uzastopno. Probudio se Rus, ali Novak sada servira za set.

5:3 Pojavio se Aslan iznenada i uzeo servis Novaku, niko nije ovo očekivao, ali i dalje je Nole na korak od seta.

5:2 Prekida Karacev Novakovu seriju. Osvaja gem koji ne bi trebao da ima nikakve posledice. Đoković sada servira za set.

5:1 Nestvarna partija Đokovića, sada uzima svoj servis sa nulom i zo uz dva asa. Poezija na Rod Lejver areni.

4:1 Dupli brejk Đokovića. I opet sa nulom. Karacev ne zna šta ga je snašlo.

FOTO: AP/Tanjug

 

3:1 Potvrda brejka i Novak gazi ka osvajanju drugog seta. Karacev zablista u jednom poenu, pa podbaci u drugom.

2:1 Brejk Đoković! Novak sa nulom opet uzima servis Rusu, koji počinje da liči na 114. tenisera sveta. A krivac je naravno ko drugi do Srbin, koji obično postavlja rivala tamo gde mu je mesto.

1:1 Novak nastavlja da bombarduje Rusa sa servisom. Čini se da Đoković nikada nije bolje servirao nego li na ovom Melburnu. Ivanišević je učinio svoje.

0:1 Aslan odlično otvara drugi set. Sada ruski teniser nije kiksnuo, a ni Đoković nije previše "zapinjao", tek je početak ovog dela igre.

PRVI SET  - ĐOKOVIĆ - KARACEV 6:3

6:3 Federerovski set za Đokovića. Samo u jednom gemu je pritisnuo Rusa i lagano mu uzeo servis, a onda i potvrdio za korak bliže finalu.

5:3 Brejk Đoković! Pročitao je Novak Rusa i uzeo mu servis sa nulom u idealnom trenutku.

4:3 Novak opet siguran na svoj servis. Đoković ima samo šest izgubljenih poena na svoj servis. Samo još da počne da mu čita servis i sve će doći na svoje mesto.

FOTO: AP

 

3:3 Činilo se da će Novak doći do brejka. Imao je Đoković 0:30, a onda je Aslan uzeo stvari u svoje ruke i vezao četiri poena. Četiri uzastopna poena Karaceva za novi egal.

3:2 Opet je Aslan pretio Novaku na 30:30, ali ključne poene rešava Srbin u svom stilu.

2:2 Drži Rus korak u prvom setu. Nije se Aslan uplašio polufinala gren slema, šta više igra kao da je reč o nekom čelendžeru. Lagano dolazi do 40:0 i posle dva poena Novaka nije bilo panike, već je Karacev priveo gem rutinski kraju.

2:1 Aslan je zapretio Novaku stigao na 30:30 i to posle kakvog poena. Ali onda je Đoković izvukao najjače oružje u Australiji sevis, pa još jedan poen u njegovom stilu za održavanje prednosti.

1:1 Novak osvaja prvi poen na servis Karacev, ali onda je Aslan pokazao da nije slučajno u polufinalu Melburna. Nije se Rus uplašio najboljeg tenisera sveta.

1:0 Maestralan ulazak u meč Đokovića. Novak osvaja gem bez izgubljenog poena i poslata poruka Karacevu da nema šta danas da traži.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024