NOVAK POKAZAO ZAŠTO JE VELIKI ŠAMPION: Đoković najbolji kad je najteže, Srbin stigao do trećeg kola AO!

Novosti online

10. 02. 2021. u 07:24 >> 08:20

NOVAK Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je savladao Fransisa Tijafoa sa 6:3, 6:7(3), 7:6(2), 6:3.

НОВАК ПОКАЗАО ЗАШТО ЈЕ ВЕЛИКИ ШАМПИОН: Ђоковић најбољи кад је најтеже, Србин стигао до трећег кола АО!

FOTO: AP

Strašan meč odigran je na "Rod Lejver areni". Pokazao je Novak snagu onda kada je bilo najvažnije. Igrao je 64. teniser sveta odlično, ali iskustvo i kvalitet je na kraju presudio da se prvi igrač planete nađe u narednoj rundi.

Imala je publika priliku da vidi odličan tenis. Nijednog momenta se momak iz Merilenda nije predavao i naterao je Novaka da pruži najbolje od sebe. Najvažnije je da je to na kraju bilo dovoljno za pobedu.

Istrošio se Đoković, ovaj meč je trajao tri sata i 34 minuta igre, a možda presudni momenat meča je treći set koji je otišao na stranu srpskog igrača. Dobijanjem tog dela susreta praktično je meč bio rešen i znalo se da će Tijafo imati male šanse da se vrati.

Strašno su servirala obojica. Srbin je imao čak 26 asova, a momak poreklom iz Sijera Leonea 23. Ne viđamo našeg asa da često odservira ovoliki broj asova, ali isto tako da neko protiv njega dođe do ove brojke.

Novaku je ovo bilo 297. pobeda na Grend slemovima. S obzirom na to da je ovo njegov turnir, njegov teren, nema sumnje da će stići do brojke od 300 trijumfa vrlo brzo.

Novak Đoković/FOTO: AP

Treba biti pošten i reći da je ovo bio prvi ozbiljan test za osmostrukog šampiona Australijan opena na ovom turniru i Nole je pokazao od čeka se satkan i da je spreman za veliku borbu.

Na putu ka tome će mu stajati još jedan Amerikanac. Đoković je u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Rajli Opelka - Tejlor Fric.

ČETVRTI SET: Đoković - Tijafo 6:3, 6:7(3), 7:6(2), 6:3

6:3 - Bravo, majstore! Dobio je Đoković gem na servis Amerikanca i završio posao u ovom sjajnom meču.

5:3 - Odličan gem je odigrao najbolji teniser sveta. Dobio je gem sa nulom i jedan ga deli od plasmana u treće kolo i nastavku borbe za deveti trofej u Melburnu.

4:3 - Konačo je stigla opomena i gubitak prvog servisa. Preteruje Tijafo u čuvanju vremena. Uslovi su isti za sve. Novak je to znalači iskoristio i uspeo je da napravi možda i ključni brejk kada je ovaj susret u pitanju.

3:3 - Uspeo je Nole da dobije relativno lak gem. Na kraju je uspeo da se na smeje iako je umor veliki kod obojice.

2:3 - Morao je Tijafo da izgubi ovaj gem. Bilo je 0:30, no opet se izvukao Amerikanac. Čudno je kako je sudija imun na sve što radi Fransis. Prilikom jednog dugog poena koji je dobio napravio je pauzu od oko minuta, a da čovek u stolici nije ni reagovao. Zadržava vreme, kupi energiju i dok sudija ne reaguje za njega je dobro.

2:2 - Bilo je problema na servis našeg asa, ali nije Nole dozvolio rivalu priliku za brejk i sada je ponovo pritisak prebačen na stranu 64. tenisera sveta.

1:2 - Ne predaje se Tijafo. Kada god Novak dođe u situaciju da zapreti Amerikanac pronađe servis i to mu pomogne da se vrati u meč. No, kada se uđe u razmenu momak iz Merilenda običnu gubi takve poene. Imao je Đoković na ulasku u četvrti sat meča brejk priliku, ali pogađajte - opet servis spašava Tijafoa. Treba reći da obojica odlično serviraju za sada - imaju po 22 asa što i jednom i drugom dosta olakšava posao, s obzirom na to kakvi su vremenski uslovi u Melburnu. Dobro je kada teniser imaju priliku manje da se troše po velikoj vrućini.

Uspeo je Novak Đoković da dobije treći set posle velike borbe. Uspeo je Amerikanac da se izvuče u devetom gemu ovog dela meča kada je spasao dve set lopte, ali nije sada i prvi igrač sveta se nalazi na set od pobede.

Novak Đoković/FOTO: AP

Trenutno 64. igrač sveta igra zaista dobar meč. Niko nije očekivao ovako težak meč, no momak poreklom iz Sijera Leonea pokazuje odličan tenis.

Kada je prethodna dva seta u pitanju Đoković je prvi dobio ubedljivo i sigurnom igrom. Napravio je dva brejk, pretrpeo jedan gubitak svoj servis gema, ali je bio bolji i zasluženo došao do prednosti.

Očekivalo se da Amerikanac posustane. Ipak, to se nije desilo, podigao je nivo igre, počeo je da pruža žestok otpor Novaku, i drugi segment meča je rešio u svoju korist. Đoković je bio taj koji je imao brejk lopte u drugom setu, no tada je Tijafo pronašao servis koji ga je spasao i ostavio u setu, a samim tim i meču.

Treći set je počeo sjajno za najboljeg na svetu. Odmah je došao do brejka i činilo se da će lako privesti taj deo duela kraju. Ali, opet 23-godišnjak iz Amerike pronalazi snagu i vraća se u potpunosti u igru. Opet je taj-brejk morao da odlučuje pobednika. Ipak, ovoga puta je Novak pokazao zašto ga s pravom zovu "kralj taj-brejkova". Rivalu je dozvolio samo dva poena i jasno stavio do znanja da je on taj koji se pita za dobar deo stvari na ovom susretu.

UOČI MEČA:

Đoković je na startu Grend slema u Melburnu demonstrirao silu protiv Žeremija Šardija kojeg je bez problema savladao sa 3:0. I pre toga, Novak je igrao sjajno na ATP kupu, pa ni Tiafo ne bi trebalo da mu predstavlja preveliku prepreku ka novoj rundi takmičenja.

Sa druge strane, Amerikanac je takođe u prvom kolu bio impresivan pošto je eliminisao Italijana Stefana Travalju u tri seta.

Novak do sada nije imao prilike da igra protiv Tiafoa koji trenutno zauzima 64. mesto na ATP listi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a