ORGANIZATORI ODLUČILI: Poznato kada će biti održan žreb za Australijan open

Novosti online

14. 01. 2021. u 15:45

ŽREB za prvi grend slem u tenisu Australijan open biće održan 4. februara, saopštili su organizatori turnira u Melburnu.

ОРГАНИЗАТОРИ ОДЛУЧИЛИ: Познато када ће бити одржан жреб за Аустралијан опен

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u Adelejd gde će dodatno brusiti formu za turnir čiji je apsolutni rekorder. Kao što je poznato Srbin je osam puta osvajao Australijan open, takođe je aktuelni branilac titule.

Kada je ženska konkurencija u pitanju, trofej je prošle godine završio u rukama Amerikanke Sofije Kenin.

Među njima je i 32 igrača i igračica koji su kroz kvalifikacije u Dohi i Dubaiju izborili plasman u glavni žreb, kao i po šest tenisera i teniserki koji kao laki luzeri takođe putuju i biće u karantinu kao i ostali.

Što se tenisera iz Srbije tiče na žrebu će se naći njih šest. Osim Đokovića tu su i Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Viktor Troicki koji je plasman u glavni žreb obezbedio kroz kvalifikacije.

Prvi put u profesionalnoj karijeri na nekom grend slemu će učestvovati Olga Danilović koja je isto kao i Troicki kroz kvalifikacije izborila učešće na Otvorenom prvenstvu Australije.

Svi učesnici će po dolasku u Melburn biti testirani na virus korona i poslati u dvonedeljni karantin.

Kada im stigne rezultat da su negativni, dobiće dozvolu da treniraju pet sati dnevno pod striktnim nadzorom, a igrači i članovi njihovih timova biće testirani svakodnevno.

Podsetimo, Australijan open će se ove godine održati od 8. do 21. februara.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)