PRISUSTVOVALI SMO ISTORIJI: VAR po prvi put na teniskokm meču, presudio je u korist Novaka (VIDEO)

Novosti online

20. 11. 2020. u 17:32

ПРИСУСТВОВАЛИ СМО ИСТОРИЈИ: ВАР по први пут на тенискокм мечу, пресудио је у корист Новака (ВИДЕО)

FOTO: EPA

PO prvi put smo u istoriji tenisa mogli ovo da vidimo.

Ako ste mislili da video tehnologija, odnosno video provera postoji samo na fudbalskim mečevima, onda ste se prevarili. Poželite dobrodošlicu ovoj "novotariji" i u svet tenisa.

Po prvi put gledaoci su mogli da vide popularni "VAR" u "belom sportu", a pogodilo se da je na tom meču igrao naš Novak Đoković, dok je sa druge strane mreže stajao Nemac Aleksandar Zverev.

Upravo je Zverev tražio video proveru tokom jednog poena kada je posumnjao u odluku sudije koji je dodelio poen Noletu jer je loptica dva puta pala u polje Nemca. Nakon provere VAR-a ispostavilo se da je arbitar bio upravu.

Mnogi će pomisliti da je ovo isto kao "hok aj" sistem, ali će pogrešiti. "Hok aj" proverava da li je loptica bila u autu ili ne, dok VAR donosi pravi prikaz situacije i može se koristiti uvek i za sve potrebe. Sitaucija koja je sporna pregledava se iz više uglova dok arbitar ne bude siguran u odluku, kao ovog petka. Dakle, istorija tenisa nastavlja da se menja, ali je jasno da VAR bar za sada nećemo viđati na svakom turniru jer je London prvi odlučio da ga isproba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vuk07

21.11.2020. 00:19

Danas mu var malo pomogo. A ko ce sutra da mu pomogne. Kad pocnu Tmovi vineri da sevaju sa svih strana. A danas ako igra ovako nek spremi kofer prije da izadje na mec. Nema vise zara eksplozivnosti u Novakovom tenisu. Glava misli da moze ali telo ne slusa. Djole zelim ti sve najbolje drzim palceve.