NOVAK SAVLADAO ZVEREVA: Đoković u polufinalu - Srbin je gospodar Mastersa u Londonu!

A. Ilić

20. 11. 2020. u 14:30 >> 16:50

ODLIČAN teniski meč priredili su nam Novak Đoković i Aleksandar Zverev. Srbin je slavio sa 2:0 (6:3, 7:6 (7:4)).

НОВАК САВЛАДАО ЗВЕРЕВА: Ђоковић у полуфиналу - Србин је господар Мастерса у Лондону!

FOTO: EPA

Novak je veoma dobro počeo meč. Iz prve je napravio brejk, potom poveo i sa 3:0, kako se budio Nemac Đoković je nastavio sa dobrom igrom i dobio set sa 6:3. 

Dosta drugačija slika u drugom setu. Novak nije imao rešenje za servise Zvereva. Preko 20 asova je imao Zverev. Đoković jednostavno nije mogao da ga pročita, tako je bilo sve do taj-brejka koji je dobio Novak Đoković. 

Ovom pobedom Srbin se plasirao u polufinale Završnog Mastersa u Londonu. 

DRUGI SET 6:3, 7:6 (7:4)

TAJ-BREJK 7:6 - As Zvereva na početku taj-brejka, usledila je greška Đokovića, te je Nemac imao 2:0. Izašao je nakon duže razmene Zverev na mrežu, pustio je Novak pasing šot za 2:1. Pravi Đoković mini-brejk (2:2). Ponovo je usledio fantastični servis Zvereva (2:3). U bitnom trenutku Đoković servira as (3:3). Preokrenuo je Novak u taj-brejku. Dva poena prednosti za Đokovića (5:3). Lep bekhend Zvereva koji smanjuje zaostatak za Novakom (5:4). Usledile su dve meč lopte za Novaka. Iskoristio je prvu. 

6:6 - Đokovićevi snažni servisi mučili su Zvereva. Uspeva Srbin da sačuva servis

5:6 - Nemac nastavlja sa odličnim servisima. To mu je još jednom donelo lak gejm. Đoković servira za ostanak u setu. 

5:5 - Veoma bitan gejm za Đokovića, imao je Novak 40:0, ali nije uspeo odmah da reši Zvereva, već je dozvolio da se uđe u igru na razliku. Dolazi Srbin ipak do novog gejma. 

4:5 - Laserski precizni servisi Zvereva, odlično servira, Đoković na početku gejma da ga pročita. Rutinska igra Nemca. Treba istaći podatak da je do sada imao 20 asova Zverev. 

4:4 - Počeo je naš teniser sa dva osvojena poena, izgledalo je da će konačno posle dužeg vremena doći lako do gejma, ali je odgovorio Zverev. Ipak, do gejma dolazi Novak. 

3:4 - Ponovo treba napomenuti dobar servis Nemca. Igra na ivici rizika, brzina prvog i drugog servisa ne odstupaju mnogo, a Novak trenutno nema odgovor za to. 

3:3 - Veoma težak gejm za obojicu. Na kraju uspeva Đoković da ga dobije.  

2:3 - Dve brejk lopte za Novaka. Spasao je Zverev obe brejk lopte. Potom je usledila neiznuđena greška Đokovića. Propustio je dve lepe prilike Đoković. 

2:2 - Nova brejk lopta za Zvereva nakon nešto lošijih servisa Srbina. Nije mu Novak dozvolio da je iskoristi, igra se na razliku. Najduži gejm u dosadašnjem toku meča pripao je našem teniseru. 

1:2 - Zverev sve bolji na svoj servis. U drugom setu znanto dinamičniji tenis obojice tenisera. 

FOTO: EPA

1:1 - Usledio je identičan odgovor Đokovića. 

0:1 - Zverev sve bolje servira, brze i precizne loptice pomogle su da bez previše truda dobije prvi gejm drugog seta.  

PRVI SET 6:3

FOTO: EPA

6:3 - Nakon 33 minuta igre bez mnogo problema je Novak dobio prvi set. 

5:3 - Sačuvao je Zverev svoj servis, te će srpski teniser morati na svoj servis da potvrdi prvi set. 

5:2 - Tek u sedmom gejmu Novak je imao problema na svoj servis. Prvi put Zverev ima dve brejk lopte. Prvu nije iskoristi. Odličan viner Đokovića nakon servisa. Podjednako dobar bio je i drugi. Kada je bilo teško usledio je odličan servis Đokovića koji na kraju dobija gejm. Serviraće Zverev za ostanak u setu! 

FOTO: EPA

4:2 - Ponovo Nemac dobar na svoj servis.

4:1 - U ovom trenutku gledamo atomski tenis. U petom gejmu viđena je neverovatna razmena dvojice tenisera. Poveo je Novak sa 30:15. Nastavio je sa jakim i preciznim servisom, te uvećava svoju prednost. 

3:1 - Konačno se propudio Zverev i uspeo da dobije gejm nulom. 

3:0 - Na terenu u ovom trenutku postoji samo srpski teniser. Zverev ni u jednom trenutku ne parira Novaku. Potvrdio je Novak brejk u proteklom gejmu. Trebalo bu je samo devet minuta da stigne do ove prednosti. 

FOTO: EPA

2:0 - Odlična defanziva Novaka Đokovića dovela je do toga da ima tri brejk lopte. Nije iskoristio prvu. Nakon duple greške Novak dolazi do prvog brejka. 

1:0 - Bez mnogo problema je Đoković dobio svoj servis i uspešno otvorio meč.  

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)