ATP BEČ: Teniski klasik u režiji Srba pripao Đokoviću!

A. Ilić

27. 10. 2020. u 15:14 >> 18:06

Novak Đoković je igrao protiv velikog prijatelja Filipa Krajinovića, ali nimalo prijateljsku borbu smo gledali u ovom meču.

АТП БЕЧ: Тениски класик у режији Срба припао Ђоковићу!

FOTO: EPA

Slavio je Novak Đoković sa 2:0 (7:6 (8:6), 6:3) u ovom meču, iako to rezultat ne pokazuje dosta je morao da se namuči bolje plasirani srpski teniser da sruši Krajinovića. 

Prvi set doneo je dosta uzbudljivog tenisa, nekoliko brejkova na obe strane, a na kraju je u taj-brejku slavio novak sa 1:0. 

Nešto lakše nego u prvom setu Đoković je došao do drugog seta. Pao je Filip Krajinović, iako se trudio to nije bilo dovoljno da zaustavi svetskog broja jedan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forever in awe of these three legends. 👏

Objava koju deli ATP Tour (@atptour) dana 13. Okt 2020. u 12:18 PDT

ĐOKOVIĆ - KRAJINOVIĆ - DRUGI SET  7:6 (8:6), 6:3 

 - Odbija da se preda Krajinović. Odličan servis, igralo se na razliku. Meč loptu nakon 1 časa i 56 minuta imao je Đoković. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste 

5:3 - Imao je dve gem lopte Novak, uspeo je kod prve da se odbrani Krajinović, ali ne i kod druge. Serviraće Krajinović za ostanak u meču. 

4:3 - Brejk lopta za Novaka. Uspeo je da se odbrani Krajinović

4:2 - Imao je 30:0 Đoković, trgao se Krajinović koji je potom u igri na razliku došao do prednosti. Uspeva stariji od srpskih tenisera ipak da sačuva svoj servis. 

3:2 - Izgledalo je kao da je Filip u potpunosti pao. Imao je tri brejk lopte Novak, ali je uspeo da ih sačuva Krajinović. Nekako je uspeo da se spase Krajinović i ponovo vrati neizvesnost u drugi set. 

3:1 - Nastavlja Đoković sa dobrom igrom, uspeo je ovog puta da potvrdi brejk. U psihološkoj prednosti Novak. 

2:1 - Još jednom Novak dobija servis. 

1:1 - Odgovorio je i Novak, siguran servis najboljeg tenisera sveta na servis. 

0:1 - Na najbolji način je odgovorio Filip na propuštenu priliku iz prvog seta. Dobio je prvi gem na svoj servis. 

ĐOKOVIĆ - KRAJINOVIĆ - PRVI SET 7:6 (8:6)

TAJ-BREJK -8:6  Odličan tenis gledamo. Na 1:0 za Krajinovića usledila je duga razmena, više je ličilo na egzibicioni meč nego takmičarski, na kraju poen dobija Novak. Činilo se da je Krajinović bio izmoren, prelako je dao poen protivniku. Opet jedna duža razmena, ovog puta poen pripada Filipu. Ceo taj-brejk baš poput prvog seta, nijedan igrač nije uspeo da se odvoji. 3:3.  Dva vezana poena za Krajinovića. 3:5 Na isti način odgovara Đoković. Serviraće Đoković za ostanak u taj-brejku, vodi Krajinović 5:6. Greši Filip, 6:6. Krajinović je imao lop na mreži, ali je njegov udarac zavrđio u dnu mreže. Servira Krajinović, set lopta za Novaka, Filip šalje lopticu u aut 8:6. 

6:6 - Tri set lopte za Krajinovića. Prvu nije iskoristio, odličan ritern Đokovića. Spašava dobrom bekhend paralelom Novak i drugu set loptu na servis protivnika. Od 40:0 Krajinović nije ubacio prvi servis, a to je Novak iskoristio da izjednači. Nije se predao Filip, uspeva na kraju da meč uvede u taj-brejk.

6:5 - Siguran je Novak na svoj servis. Krajinović će sada servirati za ostanak u prvom setu. 

5:5 - Odigrao je na mreži Novak, stigao je lopticu Krajinović, koji odlično predviđa tokom meča novakove kratke lopte vratio je jednom, ali ne i drugi put. Uspeo je bolje plasirani Srbin da oduzme brejk Krajinoviću za izjednačenje. 

4:5 - Servirao je Novak za ostanak u prvom setu i odlično se branio od naleta Krajinovića. Pogrešio je Đoković dijagonalu, 30:30. Igralo se ponovo na razliku, prednost je imao Đoković, uspeo je da smanji zaostatak. Krajinović servira za prvi set. 

3:5 - Nakon prestupa pri servisu pogrešio je Krajinović, te je Novak imao dve brejk lopte. Prvu je spasao Krajinović. Spasao i drugu, na kraju došao do prednosti i prvim asom do novog gema 

3:4 - Još jedan gem u nizu koji je epilog dobio igranjem na razliku. Nakon dve loše skraćene lopte dolazi Krajinović do novog brejka i prednosti. 

3:3 - Pokušao je Novak da uzvrati, ali je Krajinović nije dao, sačuvao je Filip svoj servis i izjednačio. 

3:2 - Nakon serije grešaka Novaka Đokovića brzo je Filip anulirao brejk Đokovića iz prethodnog gema. 

3:1 - Uspeo je Novak da sakrije skraćenu loptu i prevari Krajinovića, prva brejk lopta za Đokovića. Svetski broj 1 ju je iskorirstio. 

2:1 - Sigurna igra Novaka Đokovića. Jaki servisi doneli su mu 40:0, upravo je sa "nulom" poveo Đoković 2:1 nakon as servisa

1:1 - Dobro je servirao Filip Krajinović, ali je Novak podjednako dobro reternirao i drugi gem ušao je u đus. Na kraju je uspeo Krajinović da sačuva svoj servis. 

1:0 - Svetski broj 1, je u prvom gemu dozvolio protivniku da dođe do 40:40, nakon dve greške iz forhenda dozvoljava Filipu da dođe do brejk lopte. Dva puta je Novak uspeo da spase brejk loptu, a potom i da dođe do gema na svoj servis. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)