ORGANIZATOR OTKRIO: Ovo su uslovi koje je Novak postavio za učešće na turniru u Beču!

Novosti online

17. 10. 2020. u 13:38 >> 14:21

NOVAK Đoković je uneo promenu u svom takmičarskom kalendaru i ove godine će prvi put još od 2007. učestvovati na turniru u Beču.

ОРГАНИЗАТОР ОТКРИО: Ово су услови које је Новак поставио за учешће на турниру у Бечу!

foto: EPA

Tada je osvojio takmičenje u glavnom gradu Austrije, a sada će biti posebno motivisan u trci za rekordom Rodžera Federera. Đoković će do kraja sezone nove bodove moći da osvoji u Beču (500 ATP poena), a potom i na Završnom mastersu u Londonu, gde bi ukoliko osvoji turnir bez ijednog poraza u grupnoj fazi mogao da upiše čak 1300 novih bodova. 

To bi mu bilo vrlo važno u borbi za rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, a turnir u Beču startuje 26. oktobra. Direktor turnira Hervig Straka otkrio je detalje za dolazak Đokovića u Beč, koji do pre desetak dana nije bio planiran.

- Ovo je najteže organizovan turnir do sada. Očigledno je da se situacija pogoršava pomalo poslednjih dana i nedelja. Ipak, nema još nijedne naznake da postoji problem da se turnir organizuje jer je sve na profesionalnom nivou što se tiče zaštite - rekao je Straka za Austrijsku pres agenciju (APA).

Kako je došlo do dolaska Đokovića u Beč?

- On verovatno neće doći do kraja nedelje i ima nekoliko dodatnih želja. Kako bi sve funkcionisalo savršeno, mora da ima odgovarajuće okruženje, od hrane do fitnesa, to su stvari koje treba da ispunimo, ali sve je u redu. Nije bilo u pitanju ništa finansijske prirode. Brzo smo se dogovorili, Novak je jednostavno želeo da igra - kaže Straka.

Pojavila se prethodnih dana i informacija da bi Rafael Nadal mogao da zaigra na istom turniru kako bi i on osvajao nove bodove. Ipak, od toga neće biti ništa.

- Razgovarao sam sa njim jednom tokom ove nedelje, mislim da on neće doći - priznao je direktor turnira.

Straka je nedavno rekao da bi Đokovića u Beč mogla da privuče trka za Federerovim rekordom i osvajanje novih bodova.

- To je bila i moja spekulacija, Bogu hvala da se obistinila. Može da dobije 500 novih poena, tako da će svakako Novak biti maksimalno motivisan - zaključio je Straka.

Đoković je 2007. osvojio turnir pobedom protiv Stena Vavrinke u finalu.

(SRBIJA DANAS) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna