ATOMSKI TENIS: Đoković slavio protiv sudije i sjajnog Norvežanina!

A. Ilić

20. 09. 2020. u 14:05 >> 14:52

VIDELI SMO veoma tvrdu tenisku predstavu predstavi Novak Đoković se sastao po prvi put sa Kasperom Rudom. Srbin je slavio sa 2:0 (7:5, 6:3).

АТОМСКИ ТЕНИС: Ђоковић славио против судије и сјајног Норвежанина!

FOTO: EPA

Bio je ovo prvi duel dvojice tenisera, a Norvežanin je pokazao zbog čega je budućnost svetskog tenisa. 

Dosta je na početku grešio Đoković, a ruku na srce, Kasper je igrao jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri. Rano je došao do brejka protiv Novaka, ali je uspeo naš teniser da preokrene u prvom setu. 

Šoković je u šestom gemu drugog seta došao do brejka i na taj način upisao je pobedu u polufinalu protiv sjajnog Norvežana. 

Treba istaći i to da je sudija Adam Nur u tri navrata oštetio Novaka Đokovića. Na tvrdnje našešg tenisera da je oštećen nije imao sluha, a potom je video čelendž pokazao da je Novak bio u pravu. 

PRVI SET 

1:0 - Prvi servis imao je Novak Đoković, započeo je gem sa dve greške.  Odlično je potom servirao Novak, brzo je prokrenuo situaciju. Ipak, igralo se na razliku. Siguran je bio Novak za 1:0. 

1:1 - Norvežanin je bio siguran na svoj servis. Odlično je servirao, a sigurnim forhendom je gem dobio 40:0. 

 1:2 - Đoković se nije snašao na mreži kod prvog poena za Ruda. Do njega je dovela jaka razmena udaraca. Gem je počeo identično kao i prvi na Novakov servis. Rud je imao 30:0, brzo je Novak izjednačio. Mučio je Novaka drop-šot, stigao je Rud do loptice i do prve brejk lopte. Norvežanin vodi sa 2:1. 

1:3 - Norvežanin je i četvrti gem otvorio dominantno. Činilo se da svaka duža razmena u dosadašnjem toku meča pripada njemu. Brzo je i u ovom gemu došao do 30:0. Ipak, odlično se odbranio Novak i ponovo izjednačio. Do kraja je Rud uspeo da odbrani svoj servis i dodatno uveća prednost 

2:3 - Razbudio se Đoković u petom gemu. Tri gem lopte je imao, a konačno je proradio i drop-šot. Đoković je ovaj gem dobio nulom. 

Foto: EPA-EFE/ Angelo Carconi / POOL

2-4 Veoma čudan gem, sa greškama na obe strane. Tri poena za redom igrao je smečeve, ali je na kraju došao do gem lopte. Rud se ipak izvukao nakon Novakove greške. Dbe greške Novaka donele su prednost Rudu... Šesti gem trajao je duže od 11 minuta, a na kraju je pripao Rudu. 

3-4 Odgovorio je Novak na najbolji mogući način, sa dva vezana asa. Još važnije dobio je na svoj servis nulom. Zanimljivo je da je ovaj kompletan gem završen za 76 sekundi.

3:5- Norvežanin bez sumnje igra meč svog života. Stigao je svaku skraćenu loptu Novaka, sa nulom je osvojio gem, te će na Novakov servis pokušati da dođe do prvog seta.  

4:5 - Novak je brzo došao do 40:15, nakon drugog servisa uspeo je da sačuva svoj servis. Te će pritisak biti na Rudu koji će servirati za prvi set.  

5:5 - Zanimljivu sliku videli smo pred početak 10. gema. Norvežanin je pauzu proveo stavljajući hladne obloge na glavu. Imao je dve set lopte Rud. Dobrom bekhend dijagonalom uspeo je Novak da sačuva prvu set loptu. Skraćenom loptom sačuvao je Novak i drugu. Napravio je Novak seriju, sa četiri osvojena poena došao je do prednosti. Novak je uspeo da vrati brejk 

FOTO: EPA

6:5 - Probudio se Novak u 11. gemu, uspeo je da povede sa 30:0. Došao je najbolji teniser sveta do dve gejm lopte. Opustio je Kasper ruku i nije dozvolio Novaku da lako završi gejm. Tri brejk lopte izborio je Kasper, ali je Novak svaki put dobro odreagovao. Nakon više od 12 minuta uspeo je Novak da slomi otpor raspoloženog protivnika i povede. Rud servira za ostanak u setu. 

7:5 - Dva sigurna poena osvojio je Đoković na servis protivnika, ali je već u narednom poenu pogrešio Đoković. Odbranio se potom Rud dijagonalom, te je na semaforu stajalo 30:30. Set loptu imao je Novak. Uz glasan krik je Novak osvojio prvi set iako je protivnik igrao vrhunski tenis. 

DRUGI SET 

1:0 - Po drugi put u meču sudija je oštetio Novaka. Rud je poslao lopticu u aut, dok je čelendž posle pokazao da je Novak bio u pravu. Dobio je na kraju gem vidno iznervirani Srbin. 

1:1 - Imao je Rud 40:15, da bi na kraju Novak preokrenuo i došao do brejk lopte. Treći put je sudija pogrešio, objasnio mu je Novak, ali je sudija ostao pri odluci da je loptica protivnika dotakla liniju. Uspeo je da spasi dve brejk lopte Kasper i izjednači. 

FOTO: EPA

2:1 - Nijedan ni drugi nisu odstupali od svoje igre. Ušli smo ponovo u igru na razliku. Dolazi Rud do brejk lopte, a vidno iznervirani Đoković je odreagova, na šta je dobio opomenu sudije. Odgovorio je fantastičnom dijagonalom. Na drugi servis, pri prednosti za Ruda, Đoković je odservirao neuhvatljiv as. Nakon četiri brejk lopte uspeva Đoković da sačuva servis. 

2:2 - Nije se pokolebao Norvežanin, već je brzo dobio gejm na svoj servis. 

3:2 - Brzo je Đoković odigrao na svoj servis. Najvažnije od svega jeste to da nije bilo igre na razliku. Što će sigurno dati Novaku vetar u leđa. 

4:2- KONAČNO BREJK! Srbin se probudio iz sna, zaigrao je onako kako ume i došao je do brejka sa nulom. 

5:2 - Ponestaje snage Kasperu Rudu, a Đoković to koristi da iz dugih razmena dolazi do poena. Srbin je imao gejm loptu. Iskoristio ju je. 

FOTO: EPA

5:3 - Oduševio je Novak publiku skraćenom loptom, time je došao do 15:15. Potom je poslao sjajnu dijagonalu. Dva poena dele ga od pobede. Nakon 2 časa i 15 minuta meč loptu imao je Đoković. Nije je iskoristio Srbin. Dva puta se odbranio Đoković od naleta protivnika. došao je u sledećem poenu do meč lopte, ali nije se dao Kasper. Dva puta je Rud spasao meč loptu, te će Novak morati na svoj servis da potraži pobedu. 

6:3 - Počelo je dobro. Nakon duge razmene mirno je Novak forhendom naterao protivnika da pogreši. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili