SRPSKI OKRŠAJ PRIPAO NOVAKU: Đoković u sjajnom meču i posle velike borbe pobedio Krajinovića

Č. V.

18. 09. 2020. u 15:01 >> 17:28

NOVAK Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je salvadao Filipa Krajinovića sa 7:6(7), 6:3

СРПСКИ ОКРШАЈ ПРИПАО НОВАКУ: Ђоковић у сјајном мечу и после велике борбе победио Крајиновића

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

Fantastičan meč odigrala su dva srpska tenisera i sjajna prijatelja. Prava je šteta što nije bilo publike na tribnama da vidi pregršt lepih poteza. Bilo je tu i sjajnih skraćenih lopti, dugačkih razmena udaraca, ma svega.

Neko je morao da izgubi ovaj meč. To je u ovom slučaju bio 29. teniser sveta, ali je propisno namučio najboljeg na planeti.

Što se samog meča tiče, počeo je sa razmenom brejkova. Do kraja prvog seta bilo je još dosta prilika da igrači jedan drugom oduzmu servis. Do toga nije došlo, pa je odluka pala u taj-brejku.

Krajinović je 13. gem počeo sjajno, poveo je sa 1:4, ali je Đoković uspeo da se vrati i dobije prvi deo meča sa 9:7. Prvi set je tajao čak jedan sat i 27 minuta.

Drugi set je prošao u boljoj igri Noleta. Umorio se Filip, pravio je greške kojih nije bilo u prvom setu, a to igrač kvaliteta Đokovića lako kažnjava.

Brzo je prvi igrač sveta napravio brejk, potom je još jednom rivalu oduzeo servis u devetom gemu i stigao do 28 trijumfa ove godine. Đoković ima samo jedan poraz ove sezone i to je pobedio sam sebe. Kao što je poznato diskvalifikovan je sa Ju-Es Opena, pošto je pogodio sudiju lopticom u vrat.

Novak će se u četvrtfinalu sastati sa pobednikom meča Lorenco Museti - Dominik Kepfer.

PRVI SET: Đoković - Krajinović 7:6(7)

0:1 - Krajinović je odmah napravio brejk. Imao je 0:40, pokušao je Đoković da se izvuče, ali nije uspeo.

1:1 - Novak je odmah vratio brejk. I to je njegova najveća snaga. Igrao se gem na razliku, no Filip nije uspeo da materijalizuje prednost koju je stekao u prvom gemu.

2:1 - Prvi igrač sveta je došao do prednosti. Dobio je treći gem. Bilo je malo problema. Ipak, 29. teniser sveta nije uspeo da iskoristi brejk šansu koja mu se ukazala.

2:2 - Sjajan tenise igraju Novak i Filip. Krajinović je spasao tri brejk lopte. Zanimljivo u svakom gemu su igrači prilike za brejk.

Filip Krajinović/Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

3:2 - Đoković ponovo vodi. Ovo je prvi gem u kome nisu viđene brejk lopte. Delovalo je da će do toga opet doći, pošto je momak iz Sombora imao 0:30, ali nije uspeo ponovo da velikom prijatelju oduzme servis.

3:3 - Najlakši gem do sada na meču osvaja Krajinović. Nijedan poen nije Filip protivniku.

4:3 - Izvukao se Novak. Ponovo se svetski broj jedan suočavao sa brejk loptama. Ipak, uspeo je da da nađe način da dobije sedmi gem.

4:4 - Sada je Đoković imao šansu da drugi put na meču oduzme servis Krajinoviću, ali do toga nije došlo.

5:4 - Novi gem na razliku. U njemu ipak nije bili prilike za brejk, pa će Filip u 10. gemu servirati da ostane u prvom setu.

5:5 - Neverovatan tenise gledamo na Foro Italiku. Krajinović je spasao dve set lopte i prebacio pritisak na Đokovića.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

6:5 - Jedan od retkih gemova u kome nisu viđene brejk šanse. Slabije rangirani srpski teniser će servirati da obezbedi taj-brejk.

6:6 - Odluka o pobedniku prvog seta biće doneta posle maksimalnih 13. gremova.

7:6 - Strašan meč. Vodio je Filip 1:4 u taj-brejku, ali je Novak pokazao još jednom koliko je mentalno jak. Uspeo je da osvoji četiri vezana poena i na kraju je dobio set koji je trajao jedan sat i 27 minuta. I taj-brejk se igrao na razliku, dobio ga je Nole sa 9:7.

DRUGI SET: Đoković - Krajinović 7:6(7), 6:3

0:1 - Nije gubitak prvog seta pokolebao Krajinovića. Dobio je prvi gem u drugom setu i šalje jasnu poruku rivalu da obija da se preda.

1:1 - Najlakši gem u meču dobija Đoković, dopustio je 29. teniseru na ATP listi samo jedan poen.

2:1 - Najbolji igrač na svetu prvi dolazi do brejka u drugom setu. Odigrao je tri fantastične forhend paralele za koje Filip nije imao rešenja. 

3:1 - Stiže polako umor Krajinovića. Počeo je da pravi greške kojih nije bilo u prvom setu.

Filip Krajinović/Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

3:2 - Momak iz Sombora dobija gem. To mu je omogućio dobar serbis. Pretio je opet najbolji na svetu, ali drugog brejka u ovom setu nije bilo.

4:2 - Novi lak gem za Đokovića. Počeo je Beograđanin bez većih problema da osvaja svoje servis gemove.

4:3 - Krajinović je takođe stabilizovao servis, ali i dalje zaostaje u drugom segmentu meča.

5:3 - Imao je Filip polupriliku, vodio je 15:30, no Nole je u najvažnijim trenucima pronalazio prava rešenja i samo ga jedan gem deli od pobede.

6:3 - Sa dve duple servis greške Fića je pogurao Novaka ka pobedi i plasmanu u četvrtfinale Mastersa u Rimu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

PRIPREMA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Legendarni teniser se vratio treninzima