Marko Grujić prvi srpski sportista koji brani Novaka: Donirao je milione za borbu protiv korone i nije zaslužio optužbe

Novosti online

24. 06. 2020. u 14:38

Марко Грујић први српски спортиста који брани Новака: Донирао је милионе за борбу против короне и није заслужио оптужбе

Foto: EPA

Marko Grujić je prvi srpski sportista koji je javno stao u odbranu Novaka Đokovića.

Dok Noleta većina kritikuje, zbog organizacije “Adrija tura” tokom pandemije virusa korona, fudbaler Herte je podsetio svet na ono što je najbolji teniser planete uradio za ugrožena područja.


- Donirao je milion evra Srbiji i isto toliko novca je dao za bolnicu u Bergamu, a velika sredstva je prosledio i Španiji. Samo da je to učinio, već je najveći heroj među sportistima kada je reč o naporima da se ublaže posledice virusa. Ali, nije na tome stao, već je želeo da pomogne i teniserima koji nisu u mogućnosti da se takmiče, putuj, i koji jedva preživljavaju - rekao je Grujić.


Srpski internacionalac je naglasio da je i “Adrija tur” nastao iz Đokovićeve želje da pomogne.


- To ne sme da se zaboravi i olako da se pređe preko takvih stvari. LJudi se ponašaju kao da toga nije ni bilo, što je šteta. Novak je pokazao veličinu i ljudskost i kada se javno izvinio i priznao da je napravio grešku. A ljudski je grešiti. Kao što je ljudski i opraštati. Imao je najbolju nameru. Radio je sve što je bilo u skladu sa propisima i pravilima - naglasio je Grujić i poručio da oni koji veličaju Novaka kada pobeđuje, sad treba da dokažu da ga zaslužuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)