Bruno Soares o „Adria turu”: Bio je to horor šou

Novosti online

23. 06. 2020. u 09:02

Novak Đoković postao je laka meta većine kolega tenisera. Najbolji teniser sveta je, tokom pandemije virusa korona, organizovao “Adrija tur” koji se održao u Beogradu i prekinuo u Zadru zbog pojave zaraze među učesnicima. Kao glavnog krivca za širenje virusa Kovid19 obeležen je Đoković i koliko god da imaju razloga za kritiku svi do jednog zaboravljaju nameru održavanja Balkanske turneje - odnosno njegovu humanitarnu nameru.

Бруно Соарес о „Адриа туру”: Био је то хорор шоу

foto: EPA

Poslednji koji je “opalio” metak u Novaka je Bruno Soares. Brazilac, 25. igrač na ATP rang listi, ne razume kako bi je “Adrija tur” mogao da se održi bez striktnih mera od zaštite od virusa korona.

- To je bio horor šou. Sve što se dogodilo na “Adrija turu” pokazalo je neodgovornost. Videla se ogromna nezrelost i apsurdna neodgovornost. Čak i ako se provodite na Severnom polu ne postavljate taj provod, u doba globalne zdravstvene krize, na društvene mreže - rekao je Soares za “GloboEsporte”.

Soares govori o "nepoštovanju onoga što se dešava širom sveta”. U razgovoru koji su održali najbolji igrači planete, kritički glasovi su usmereni ka Novaku Đokoviću, ugrožavajući njegovo mesto predsednika udruženja tenisera.

Kritike na račun Đokovića su u suprotnosti sa zdravstvenim izveštajima najveće kompanije o epidemijama u zadarskoj regiji. Ona ističe da su na “Adria turneji” poštovani svi utvrđeni protokoli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)