“Postavio je loš primer, trebalo bi da oseća odgovornost”: Novak nije na meti samo novinarima

Beta

22. 06. 2020. u 21:48

Britanski teniser Denijel Evans rekao je danas da bi Novak Đoković trebalo da oseća odgovornost, nakon što su se Grigor Dimitrov i Borna Ćorić zarazili virusom korona, igrajući na turnirima koje je prvi teniser sveta organizovao.

“Поставио је лош пример, требало би да осећа одговорност”: Новак није на мети само новинарима

foto: EPA

Dimitrov je igrao protiv Ćorića na Adria turu u Zadru u subotu, a pre toga je igrao je na turniru u Beogradu.

- Postavio je loš primer. Ne mislim da bi trebalo da vodite igrače na žurku i da tamo igrate jedni preko drugih. Trebalo bi da oseća odgovornost za to kako su se njegovi turniri odvijali - rekao je Evans, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Tribine u Beogradu bile su prepune, a nije poštovana distanca. Igrači su igrali mali fudbal, a izašli su i u noćni klub. Takođe, u Zadru su igrali košarku Dimitrov, Đoković, Aleksandar Zverev i Marin Čilić.

Zverev, Čilić i Andrej Rubljov su bili negativni na testiranju na korona virus, ali su nagovestili da će biti u izolaciji 14 dana. Đoković se vratio u Beograd, a pojedini mediji preneli su da je išao sa porodicom na testiranje.

- Dobro je organizovati egzibicije. Ali, čak iako u toj zemlji nije obavezna distanca od dva metra, to nije šala, zar ne? Mislim da je došlo do potpunog nepoštovanja pravila i nesreća je što su Grigor i Ćorić dobili virus. Nadam se da sada neće biti premišljanja oko Ju Es opena, zbog nekih nemilih događaja - naveo je Evans.

Ju Es open bi trebalo da se održi od 31. avgusta do 13. septembra, a pojedini igrači izrazili su zabrinutost zbog situacije u Njujorku, u vezi sa korona virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda