Svetski mediji kritički raspoloženi prema "Adrija turu", Rodik: Kao da postoji neka pandemija

Novosti online

22. 06. 2020. u 09:14

U svetu je na snazi pandemija virusa korona i svi mediji sveta, uz priličnu osudu prema organizaciji turnira “Adria tur” koji je na Balkanu organizovao najbolji teniser Sveta Novak Đoković, objavili su vest da je bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na Kovid19 tokom gostovanja u Beogradu i Zadru. Finale u Zadru otkazano je u nedelju zbog bolesti jednog od učesnika koji se, i vikend pre ovog, provodio po Beogadu.

Светски медији критички расположени према Адрија туру, Родик: Као да постоји нека пандемија

foto: EPA

“Bi Bi Si” je u prvom tekstu napisao kako je na mečevima u Zadru bilo po nekoliko hiljada ljudi na tribinama, što je samo po sebi vrlo opasno i rizično u vreme dok je u svetu još stanje pandemije zbogvirusa korona.

Francuski “L ekip” je napisao kako se ova turneja odvijala "bez ikakvog socijalnog distanciranja", što je osnovna preporuka Svetske zdravstvene organizacije te da su se Đoković, Tim i Zverev konstantno družili sa Dimitrovom.

„Jurosport”je takođe preno informaciju o otkazivanju „Adria tura“ uz napomenu da je Dimitrov tokom svih ovih dana, osim druženja s teniserima, imao i kontakt s navijačima i simpatizerima.

Španska "Marka" se pita šta se to dogodilo u Beogradu i Zadru? Dok se teniski svet "lomi" oko potrebe za turnirima do kraja sezone i skeptično pominje organizaciju takmičenja bez publike na Balkanu se igrao tenis pred punim tribinama.


"Mnogima se nisu svidele slike koje su se pojavile sa „Adria turneje“. Svi učesnici bez maski, bez socijalnog distanciranja i sa svim vrstama kontakata... što se završilo zarazom jednog od tenisera - Gigora Dimitrova", piše španski sportski list.

Teniski stručnjak Bred Žilbert nije bio oduševljen zbog svega što se dešavalo na teniskom turniru u Beogradu i Zadru.

"Naravno... Sada će svi morati da se testiraju", napisao je on na Tviteru. Odgovor mu je dao ironično EndiRodik: "Kao da postoji neka pandemija", a na njegov tvit odgovorio je Švajcarac Sten Vavrinkakoji je samo napisao "Hahahahaha".

„Podsetimo, turnir „Adria tur“, koji je organiziran na ideju prvoplasiranog tenisera sveta Srbina Novaka Đokovića, pokrenuo je niz kritika u nemačkim medijima. Najviše pažnje privukla je zabava na koju su išli svi učesnici turnira u Beogradu i njihovi prijatelji”, objavio je nemački Dojče vele i dodao. „Sasvim je neodgovorno da su, u vreme kada čitav svet pokušava da izađe na kraj sa epidemijom virusa korona, tribine u teniskom centru „Novak“ bile prepune ljudi. Neozbiljno je i to da su se posle mečeva razdragani igrači međusobno grlili i u potpunosti ignorisali sve epidemiološke mere fizičkog distanciranja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda