Beker: Moja deca se bar jednom nedeljno sreću sa rasističkim incidentom

Novosti online

15. 06. 2020. u 15:40

Bivši nemački teniser Boris Beker (52), koji je nedavno u svojoj zemlji kritikovan zbog podrške protestima protiv rasizma u SAD, otac je četvoro dece. On je objasnio da ga ta tema dotiče na vrlo ličan način:

Бекер: Моја деца се бар једном недељно срећу са расистичким инцидентом

Foto: N. Paraušić

"Moje četvoro dece je mešoviterase. Troje starijihdoživljava rasističke incidentenajmanje jednom nedeljno, tako da imam stalnu razmenu sa njima na ovu temu. Amadeus, srećom ima 10 godina i nema toliko kontakata kao njegova braća", izjavo je legendarni teniser za “Bild em sontag”.

Bivši teniser i trener Novaka Đokovićabio je oženjen Barbarom Feltus, ćerkom afroameričkog vojnika iz Nemačke, i sa njom ima dvojicu sinovaEliasa i Noa od 20 odnosno 26 godina. Pored toga, imao je još jednu ćerku Anu koja sada ima 20 godina.

Trostruki prvak Vimbledona prošle nedelje jedoživeo oštru kritiku zbog učešća u antirasističkom skupu u Londonu.

- Šokiran sam, užasnut, prestravljen mnogim uvredama iz Nemačke zbog moje podrške demonstracijama u Londonu - napisao je tada Beker na svom Tviter nalogu.

A sada je prokomentarisao i novinama:

- Iz Nemačke su me uvredili na najgori način. Putem društvenih mreža, do mene sustigle samo mržnja i zloba. Svako ko ima rezerve prema crnoj populaciji napada me lično. Iskreno, trebalo bi da se odreknem tih navijača. Obrazujte se, saznajte više... Kada rasista vidi da ste ga pobedili profesionalno i ljudski to je za njega najveća kazna. Tu poruku dajem i svojoj deci. Više ne živimo na drveću. Odavno smo evoluirali od majmuna do ljudi i trebalo bi da se prema našim bližnjima odnosimo sa poštovaljem - upozorio je Beker.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a