Novak otkrio zašto je plakao na terenu: Setio sam se JEDNE osobe

TAČKU na beogradsko izdanje „Adrija Tura“, humanitarnog turnira Novaka Đokovića, stavio je Dominik Tim pobed om nad Filipom Krajinovićemu finalnom meču pred punim tribinama na dorćolskom terenu – 2:1 (4:3, 2:4, 4:2).

Новак открио зашто је плакао на терену: Сетио сам се ЈЕДНЕ особе

Foto: M. Vukadinović

Sjajan tenis je treći reket sveta prikazao tokom celog vikenda, upisao sve četiri pobede od početka i zasluženo u vis podigao pehar namenjen pobedniku regionalnog turnira koji mu je na ceremoniji zatvaranja uz vatromet uručio Đorđe Đoković.

- Drago mi je što sam se odazvao ovakvom događaju koji je humanitarnog karaktera. Uživao sam u mečevima sa vrhunskim teniserima u sjajnoj atmosferi. Hvala svima vama, meni je ovo prvi put u Beogradu, osetio sam se specijalno i dobrodošlo u vašoj zemlji, vratiću se ponovo sigurno – rekao je Timposle finala.

Sjajnim vikendom možeda se pohvali i Krajinović, pobedio je Đokovićai Troickog, dok je protiv Tima, i naročito Zvereva ostao zamalo kratak.

- Uživao sam u sjajnim mečevima u odličnoj atmosferi, igrati pred domaćom publikom u centru Beogada je san svih nas – poručio je Filip.

Ipak, kao najinteresantiji detalj dana koji je obišao svet, izdvojila se slika Novaka kako plače posle pobede nad Aleksandrom Zverevim. Pošto je matematika nalagala da najboljem teniseru sveta treba pobeda pobeda maksimalnim rezultatomzafinale, trijumf od 2:1 je poslaoFilipa Krajinovića na megdan Timu. Ali, nisu to bilesuze tuge jer će propustiti meču kojem su ga svi očekivali, već radosnice, pre svega zato što je u njegovom Beogradu pred domaćom publikom uspeo da okupi svetski teniski krem i priredi vikend za pamćenje posle meseci bez sportai borbesa koronom.

- Danas sam bio jako emotivan, taj osećaj igranja pred domaćom publikom,uz sva sećanja koja su navrla... Setio sam se odrastanja na ovim terenima, Jelene Genčić i svega kroz šta sam prošao. Prezahvalan sam na svemu što sam doživeo ovde u Beogradu – rekao je Novak na završnoj konferenciji posle finalnog susreta.

Tada je naš as i podvukao crtu na beogradski turnir, naglasio otmenost domaće publike koja je znala da ceni sve asove koji su došli u našu prestonicu i izrazio želju da ovo postane praksai u budućnosti.

- Trudim se da na svaki mogući način promovišem Srbiju, a organizacijom ovakvog spektakla, to smo i uspeli i poslali prelepu sliku u svet. Ja sam poslednji put ovde nastupao na Dejvis Kupu pre mnogo godina,i očigledno je da se Beograd uželeo vrhunskog tenisa. Našapublika je jedna od najboljih pred kojom sam igrao, pokazali su zavidan nivo teniskog znanja, ćutali su između poena i navijali na pravinačin. Da li će „Adrija Tur“ biti tradicija ne znam. Teniski kalendaru narednom periodu će biti vrlo komplikovan. Moj tim i ja imamo veliku želju da dovedemo ženski i muški turnir ovde, ali to zavisi od mnogo faktora i svestan sam da nije jednostavno – rekao je Đoković novinarima.

Izlaganje je završio značajem celog događaja za našu zemlju.

- Prošli smo kroz mnogo toga zadnjih meseci, ali život ide dalje i siguran sam da će sport doprineti elanu u ljudskim životima. Stavili smo Srbiju na sportsku mapu sveta – efektno je najbolji teniser sveta završio beogradski deo „Adrija Tura“.

Narednog vikenda, našu prestonicu će zameniti Zadar, a Tima i Dimitrova Marin Čilić i Borna Ćorić. Ukoliko Crna Gora koja je otkazana ne dobije alternativu, sledeća stanica je Banjaluka(3, 4. jul), dok trešnjicu na šlag regionalnog spektaka stavlja egzibicioni okršaj Đokovića i Damira Džumhurau Sarajevu 5.jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAKON TRAGEDIJE REZULTATI U VELIKOM PADU: Druga teniserka sveta zaustavljena u četvrtfinalu Štutgarta