Počeo Tipsarevićev spektakl: Treme još ima, ali je poenta da se tenis vraća

V. N.

15. 06. 2020. u 22:34

Šestonedeljni teniski spektakl „Eastern European championship” u organizaciji bivšeg osmog tenisera sveta Janka Tipsarevića, počeo je danas na terenima SC Olimp.

Почео Типсаревићев спектакл: Треме још има, али је поента да се тенис враћа

Foto: N. Paraušić

- Mislio sam da će trema proći, ali nažalost ili na sreću, još uvek je prisutna. Manja je zato što su mečevi počeli da se igraju nakon dva i po meseca priprema ovog turnira. Jako mi je drago što su igrači došli i što je nadmetanje počelo. Poenta je da se tenis vraća. Ovaj događaj će trajati veoma dugo, šest nedelja, tako da ćemo određene stvari raditi i postavljati usput. Moram da pohvalim tim koji imamo oko sebe, a koji je fenomenalan. Igrači su željni tenisa, a ja sam presrećan što je „Eastern European championship” konačno počeo- rekao je Tipsarević.

Filip Krajinović, Dušan Lajović i Damir Džumhur su bili najavljeni da će igrati od ove sedmice, ali zbog umora (Krajinović) ilakše povrede (Lajović i Džumhur), njih dvojica će se turniru priključiti od naredne nedelje.

Na startu takmičenja su Dimitar Kuzmanov (Bugarska) i Blaž Rola (Slovenija) savladali juniorskog reprezentativca Srbije Hamada Međedovića odnosnos Aleksandra Ševčenka (Rusija).

Ukupno 36 igrača podeljeno je u devet grupa, a potom će se najbolji sve do 23. jula boriti za šampionski trofej.

TROICKI I KECMANOVIĆ SIGURNI

NA startu Prvenstva Istočne Evrope, šestonedeljnog turnira Janka Tipsarevića, Viktor Troicki i Miomir Kecmanović su opravdali uloge favorita. Viktor je rutinski savladao sunarodnika Borisa Butuliju - 2:0 (6:3, 6:2), dok je Kecmanović bio bolji od učesnika "Adrija Tura" Nikole Milojevića - 2:0 (6:1, 7:6). Što se tiče ostalih učesnika, favoriti su uglavnom pobeđivali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri