Svi akteri “Adrija tura” složni: Đoković je piredio teniski spektakl - vikend za pamćenje!

POVRATAK Jelene Janković na teren posle tri godine, Novakove suze, vrelo junsko sunce, tenis, svetski asovi, sjajna zabava...

Сви актери “Адрија тура” сложни: Ђоковић је пиредио тениски спектакл - викенд за памћење!

Foto: M. Vukadinović

Teško je pobrojati sve utiske sa humanitarnog tunira Novaka Đokovića "Adrija tura", koji je proteklog vikenda svu pažnju sportskog sveta usmerio na Beograd i elitni "beli sport" vratio u život posle tri meseca hibernacije.

Međutim, zajednička stvar im je to što su svi i više nego pozitivni, sa čime se slažu i svi akteri teniskog spektakla kraj Dunava, koji su više puta ponovili da će ova tri dana u Beogradu teško zaboraviti. Igrači su hvalili Đokovićevo gostoprimstvo, iskusili su i noćni život u boemskoj četvrti Skadarlija, publika ih je prihvatila kao da su rođeni Beograđani, a Srbiju su doživeli na pravi način.

- Hvala za predivnu atmosferu, lepo ste me primili i ugostili. Proveo sam sjajan vikend, Đoković nas je vodio u obilazak starog i novog dela grada, o detaljima, ipak, nećemo - nasmejao je osvajač turnira Dominik Tim novinare i Novaka posle finala, u kojem je savladao Krajinovića.

Učesnica muzičkog programa, pijanistkinja iz Taškenta Lola Astanova je "Adrija tur" nazvala "svetlom na kraju tunela" posle korone, dok su domaći igrači Filip Krajinović, Viktor Troicki, Dušan Lajović i Nikola Milojević isticali zadovoljstvo zbog prilike da nastupaju pred domaćom publikom.

- Ovo je bio jedan od najlepših dana u mojoj karijeri. Bilo je predivno igrati pred beogradskom publikom. Hvala ti, Novače, ti si moj idol i heroj ove nacije - slikovito je opisao Krajinović svog kolegu iz Dejvis kup tima i našalio se da je bolje da ne pominje njihov međusobni učinak.

Ni generalni utisak "običnih ljudi", odnosno posetilaca, nije odstupao od toga. Ljudi željni sporta posle meseci gledanja u TV prijemnike i pametne telefone, pohrlili su na Dorćol da vide Đokovića, Tima, Dimitrova, Filipa, Ducija i ostale. Svaki forhend, bekhend, drop šot su ispraćeni glasnim aplauzom, a čak ni vrućina nije uspevala da ubije entuzijazam koji je vladao tokom celog vikenda.

Petak je obeležila egzibicija Novaka, Jelene, Olge i Zimonjića, u kojoj je bilo više smeha nego igre. Sam nivo tenisa je bio zadovoljavajući, igrači su svaku loptu udarali kao da je masters u pitanju, iako je bilo jasno da fizički nisu baš na nivou pre korone.

Kada se sve sabere i podvuče crta, pozitivnih utisaka je previše, izdvojiti jedan je praktično nemoguće, dok oni drugi skoro da ne postoje.

ĐOKOVIĆ VRATIO ELITNI TENIS

FONDACIJA "Laureus", koja dodeljuje prestižnu nagradu za sportistu godine, takođe je ispratila Novakov "Adrija tur".

- Elitni muški tenis se vratio prvi put od izbijanja pandemije. Đoković je organizovao turnir kako bi pomogao igračima da se pripreme za mečeve - navode iz "Laureusa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)