ALKARAZE, KAPA DOLE: Novinari provocirali, hteli da Španac osudi Srbina, a on zagrmeo: "Novak Đoković je legenda, i ja bih uradio isto!"

OBJASNIO je Alkaraz španskim novinarima prave razloge za svoje teško stanje na terenu.

АЛКАРАЗЕ, КАПА ДОЛЕ: Новинари провоцирали, хтели да Шпанац осуди Србина, а он загрмео: Новак Ђоковић је легенда, и ја бих урадио исто!

FOTO: Tanjug/AP

- Bio sam malo više nervozan zbog toga što igram sa Novakom. Rekao bih da je to mentalna strana više. Nisam uspeo da se opustim, da sklonim pritisak, tenziju. Od starta je postojala ta veća tenzija, intenzitet u prva dva seta je bio neverovatan. Novak je igrač koji uvek traži da budeš na maskimumu, ne smeš da se opustiš ni malo, i onda su mi se desili grčevi – rekao je Alkaraz.

Preneo je kako je sve tačno izgledalo:

- Komplikovano je pričati o svemu, počelo je od ruke, otišlo do noge. Moram više da treniram, da iz svega toga naučim da se izborim ako se ponovi.

Ističe da je skrenuo pažnju svom boksu da se muči, a da su mu oni savetovali da proba da nađe neko rešenje, a ako ne bude mogao, da se povuče.

- Pojeo bih se živ da sam se povukao sa polufinala grend slema. Tražio sam rešenja, hteo sam da se borim do samog kraja. Igrati protiv Novaka u ovakvim uslovima, nikada nije lako – preneo je Alkaraz šta je osećao na terenu.

Naravno, nije mu lako zbog svega što se dešavalo.

- Mnogo me boli što sam završio polufinale na ovakav način. Igrati protiv Novaka u polufinalu, to su sve stvari sa kojima sam se suočio sada i moraću da izvučem pouke. Svima u mom timu je ovo teško palo, niko od nas ne voli da gubimo. Biće vremena da razogavaramo više o tome. Sigurno su svi razočarani zbog toga.

Pitali su španski novinari Karlitosa i da prokomentariše Novakovo slavlje, i pored toga što je on bio povređen, ali je mladi teniser bio jasan:

-Ne smeta mi to, uradio je ono što je osetio. I ja bih isto to uradio da sam pobedio, bez obzira na to što moj rival možda nije na maksimumu svojih mogućnosti!

Raspitivali su se i za mišljenje oko Novakovog odlaska do toaleta posle drugog seta, ali je Alkaraz i na to imao britak odgovor.

- Ima mnogo ljudi koji bi pričali da je otišao do toaleta da bih izgubio ritam ili nešto tako, ali to nije istina. Otišao je, presvukao se, šta god, nije to uticalo na mene uopšte. Tenzija je postojala od prvog gema, nivo je bio visok i meč protiv Novaka u ta dva seta, bio je sjajan – zaključio je Alaraz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)