ORGANIZATORI GREND SLEMA ČUPAJU KOSU: Sramno je diskvalifikovali sa Rolan Garosa u ponedeljak, a ona u četvrtak - osvojila Rolan Garos!

Novosti online

08. 06. 2023. u 15:32

ROLAN Garos ume da donese fantastične teniske momente, ali se ponekad dese i oni ružni. Jedan takav je na početku nove sedmice bacio senku na "beli sport", ali je danas stigla prava mala "osveta".

ОРГАНИЗАТОРИ ГРЕНД СЛЕМА ЧУПАЈУ КОСУ: Срамно је дисквалификовали са Ролан Гароса у понедељак, а она у четвртак - освојила Ролан Гарос!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Japanka Miju Kato je diskvalifikovana u ponedeljak jer je slučajno pogodila lopticu u meču ženskih parova, a iako uopšte nije u besu nekog gađala, već samo prebacila lopticu na drugu stranu terena, posle završenog poena, bez imalo milosti je izbačena sa turnira.

To se desilo u nadmetanju ženskih dublova, ali Kato nije otišla kući već je ostala u Parizu i - nastavila da se nadmeće u igri mešovitih parova.

Danas se organizatorima na najlepši mogući način revanširala:

Miju Kato i njen dubl partner Tim Puec iz Nemačke, osvojili su Rolan Garos u miks dublu.

Njih dvoje su u finalu sa 4:6, 6:4, 10:6 pobedili Kanađanku Bjanku Andresku i Novozelanđanina Majkla Venusa, koji su u poslednji čas "upali" u turnir umesto francuske kombinacije Nina Radovanović - Artur Bukvije.

Miju Kato i Tim Puec, šampioni Rolan Garosa 2023 u miks dublu / FOTO: Tanjug/AP

Sramna diskvalifikacija Miju Kato i njene dubl partnerke

Podsetimo, japansko-poljski ženski dubl Miju Kato - Aldila Sutjiadi diskvalifikovan je sa Otvorenog prvenstva Francuske jer je u ponedeljak Kato slučajno pogodila devojčicu koja skuplja loptice.

Iako je i snimak koji sledi jasan dokaz da Japanka nije imala baš nikakvu nameru da nekoga pogodi, ona je sa svojom dubl partnerkom izbačena iz tog nadmetanja. Ali tek naknadno je utvrđeno da se to desilo - jer su njihove suparnice tražile da se Kato i Sutjiadi, inače favoritkinje, izbace sa turnira.

Video-zapis koji sledi sadrži upravo i dokaz da se to dogodilo:

Nakon što se vidi kako japanska teniserka slučajno pogađa lopticom devojčicu, kamera je "uhvatila" kako Čehinja Mari Buzkova i Špankinja Sara Soribes Tormo od arbitra zahtevaju da se izrekne pomenuta kazna:

Ovo ponašanje češko-španskog tandema razgnevilo je mnoge ljubitelje tenisa.

Jer devojčica koju je pogodila loptica jeste doživela kratkotrajan napad panike, ali nije pretrpela fizičke povrede, niti je pogođena namerno. A upravo to, da nikakve namere nije bilo u potezu Japanke, razlog je za bes mnogih koji "beli sport" vole kada su videli šta su Buzkova i Soribes Tormo učinile kada su u drugom setu (prvi su dobile u taj-brejku), gubile sa 1:3.

Šesnaesti nosioci su, ovim nesrećnim slučajem, izbačeni sa Rolan Garosa, a nije mali broj onih koji su potom pozivali da se špansko-češkom paru u nastavku turnira zviždi zbog ovog nesportskog gesta, odnosno otkrivanja šta se desilo i zahtevanja da se suparnice kazne.

Inače, nije bilo potrebe da se dugo zviždi Buzkovoj i Tormovoj, ispale su već u sledećoj rundi, četvrtfinalu: šesti nosioci, Nikol Melihar-Martinez i Elen Perez su trijumfovale sa 7:5, 6:3.

Podsetimo, posle diskvalifikacije, oglasila se i Miju Kato koja je otkrila kako i koliko je kažnjena.

- Želela bih da se iskreno izvinim devojčici koja sakuplja loptice, mojoj partnerki Aldili i svojim navijačima zbog ove nezgode. Bilo je potpuno nenamerno. Kao rezultat toga, Rolan Garos me je kaznio gubitkom novca od nagrade i poena. Cenim svu vašu stalnu podršku!

Novčanu nagradu će ipak dobiti, i to za grend slem titulu u igri mešovitih parova: ona i njen partner će podeliti 122.000 evra.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna