OVO NIJE NORMALNO: Karlos Alkaraz poslao strašnu poruku Novaku Đokoviću

Novosti online

06. 06. 2023. u 22:43

Karlos Alkaraz je postao drugi učesnik polufinala Rolan Garosa, a duel sa Novakom Đokovićem ovaj 20-godišnjak zakazao je deklasiravši u četvrtfinalnom derbiju 5. tenisera sveta, Stefanosa Cicipasa, sa 6:2, 6:1, 7:6(5) - mada je ovaj megdan mogao da završi i pola sata ranije, kada je došao do prvih meč lopti.

ОВО НИЈЕ НОРМАЛНО: Карлос Алкараз послао страшну поруку Новаку Ђоковићу

FOTO: Tanjug/AP

Đoković bi, svakako, radije da u polufinalu treba da igra protiv Cicipasa. Od 13 mečeva s njim dobio je 11, od toga 5:0 ima na šljaci protiv Grka. A iako ga je oba puta na Rolan Garosu, u polufinalu i u finalu, pobedio tek posle pet setova borbe - čak i te drame bi mu bile draže od onoga što na Otvorenom prvenstvu Francuske ovih dana prikazuje Karlos Alkaraz.


Ako se izuzme činjenica da se malo oputio protiv Tara Danijela i izgubio set (posle čega je dva naredna osvojio uz samo tri izgubljena gema), Španac deluje nezaustavljivo.
Ne zato što je pobedio 32. igrača sveta, Denisa Šapovalova, uz samo sedam izgubljenih gemova, ili što je samo sedam gemova potom u osmini finala prepustio  i 18. s ATP liste, Lorencu Musetiju.

Karlos Alkaraz tokom četvrtfinala Rolan Garosa 2023 protiv Stefanosa Cicipasa / FOTO: Tanjug/AP


Ne, on na centralnom terenu Rolan Garosa trenutno deluje nepobedivo.

Brzina kojom stiže i do naizgled nedostižnih loptica, majstorije i sa osnovne linije i kod mreže, potezi "iz zgloba" koji mnogi ne mogu da izvedu s takvom lakoćom kao on, upornost i neverovatna "glad" u svakoj razmeni udaraca - sameleli su još jednu prepreku na njegovom putu.


Stefanos Cicipas, koji je igrao finala na dva različita grend slema, uključujući i ovogodišnje na Australijan openu, koji je na Rolan Garosu jednom zaustavljen u polufinalu, a jednom u finalu - delovao je na momente toliko nemoćno, da kao da se početnik našao naspram najboljeg na svetu. Uostalom, do prve brejk lopte stigao je nakon što je njegov rival imao meč lopte! Istina, nije se ni ranije Grk proslavio protiv četiri godine mlađeg Španca, do ovog duela je izgubio sva četiri prethodna, ali nikada tako ubedljivo. Ni približno.

Kada bi se sabrali svi do danas odigrani setovi između njih dvojice, rezultat bi u, u jednom nestandardnom ali matematički tačnom smislu, prosečno glasio 5,5 prema 4,6 u korist Alkaraza. Dakle, dobijao je Grka, ali u prilično izjednačenim duelima. Današnja lekcija je, u proseku po setu, glasila 6 naspram 3. Toliko je napredovao španski teniser. I toliko ponizio nekog ko je na Rolan Garosu i finale igrao. (A moglo je da bude još i ubedljivije, da je 20-godišnjak iskoristio meč lopte pri rezultatu 5:2. I da je "odservirao" pobedu na 5:3. I da je iskoristio brejk/meč loptu na 5:4. Mada... do trijumfa je nedugo zatim ipak i došao.)

ŠTA LI ME JE SNAŠLO? Stefanos Cicipas tokom bolne lekcije od Karlosa Alkaraza na Rolan Garosu 2023 / FOTO: Tanjug/AP


Šta li čeka Novaka u petak, u polufinalu, teško je pretpostaviti. Ali, ako se posmatra šta je Alkaraz uradio Cicipasu (i ostalima u dosadašnjem toku turnira), poruka koju šalje Srbinu je prilično zastrašujuća. Tim pre što Nole dosad nije pobedio ovog mladića - jedini meč, u polufinalu prošlogodišnjeg mastersa u Madridu, na šljaci, Alkaraz je dobio sa 6:7(6), 7:5, 7:6(5).


Mada... Ako neko zna da odgovara na teniske izazove, onda je to Đoković.

I, nema sumnje da jedva čeka da predstojeći izazov - počne. 

Pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti". Na pravom ste mestu.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda