SRAMOTA NA ROLAN GAROSU: Jedan od favorita za titulu prošao dalje uz neverovatnu pomoć sudije (VIDEO)

Novosti online

05. 06. 2023. u 19:25

U ponedeljak su nastavljeni mečevi osmine finala u pojedinačnoj konkurenciji tenisera na Rolan Garosu, a drugi po redu bio je istinski spektal. "Začinjen" jednom sramotom.

СРАМОТА НА РОЛАН ГАРОСУ: Један од фаворита за титулу прошао даље уз невероватну помоћ судије (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Sastali su se šesti teniser sveta, Holger Rune, koji je zbog sjajnih partija u poslednje vreme došao u Pariz kao jedan od potencijalnih favorita za titulu, i 23. sa ATP liste, Fransisko Serundolo.


Iako je Serundolo u prethodnoj rundi savladao člana Top 10, osmoplasiranog Tejlora Frica, malo ko mu je davao šanse da će baš namučiti Runea, koji je stigao iz Rima gde je pobedio i Novaka Đokovića, i Kaspera Ruda i, u finalu, Danila Medvedeva.

A opet, baš to se i dogodilo. I to iako je Rune u trećem setu imao neverovatnu pomoć sudije.


Nakon što je Argentinac, posle izgubljene uvodne deonice u taj-brejku - osvojio drugu sa 6:3, u trećoj je sve delovalo ujednačeno dok pri rezultati 2:1 za Runea Serundolo nije servirao uz 40:40 na semaforu. Iako je poen dobio, i to tako što je loptica dvaput udarila o tlo pre nego što je do nje stigao favorit iz Danske, i iako je zbog očiglednog kraja poena i skupljač loptica na tren "uskočio" u teren... sudija se pravio da Rune nije izgubio poen, već je uzvikuo "Let!", što je signal da se razmena udaraca ponavlja. Tu odluku je doneo smatrajući da je pomenuto utrčavanje omelo dalju igru.

Zbunjeni argentinski teniser nije mogao da veruje šta se zbiva.

Prišao je i rekao arbitru da je loptica dvaput udarila o teren, da je tog časa poen bio okončan i da ne može da se ponovi zato što je neko naknadno utrčao na igralište, ali sudija je bio neumoljiv. I to toliko, da je zbog Sernudolovih reči "Pobrinuću se da svi pogledaju ovaj snimak i da budeš kažnjen!" - rešio da ga kazni: dodelio je poen Runeu, koji je taj poklon iskoristio da potom i napravi brejk.


A dok i sami možete da vidite tu neverovatnu situaciju...

... Serundolo nije zbog ovog skandala klonuo duhom. Štaviše, delovao je još rešenije, pa iako je treći set nedugo zatim izgubio sa 6:4, četvrti je dobio sa ubedljivih 6:1.

U odlučujućem, petom, autsajder iz Argentine je pri vođstvu od 4:3 imao tri uzastopne brejk lopte, a kako se Danac izvukao iz tih 0:40 i izjednačio, drama je produžena.

Okončana je uz novu porciju teniskog trilera:

Rune je posle pomenutih 0:40 u sledećem gemu napravio brejk i servirao potom za pobedu, ali ne samo da je borbeni Fransisko Serundolo uzvratio istom merom i, dobijajući sve više dugih razmena, stigao do 5:5, već je u taj-brejku imao 5:3 i zicer. Ali...

Na mreži je u tom trenutku pogrešio, a to ga je skupo koštalo - danski teniser je napravio preokret, pa trijumfovao rezultatom  7:6(3), 3:6, 6:4, 1:6, 7:6(7).

Njegov naredni rival biće Kasper Rud, koji se ranije ovog dana pobrinuo za osvetu.

Rune, koji je pobedio iako je imao daleko više neiznuđenih grešaka (73) nego direktno osvojenih poena (43; Serundolov učinak je bio 53-50), igraće tako drugi uzastopni put sa Rudom u četvrtfinalu Rolan Garosa - 2022. Rud je pobedio sa 6:1, 4:6, 7:6(2), 6:3 i tako stigao do 4:0 u međusobnim okršajima. Međutim, nedavno je Rune prvi put u karijeri pobedio ovog rivala iz Norveške, i to u polufinalu rimskog mastersa - bilo je 6:7(2), 6:4, 6:2 za četiri godine mlađeg, 20-godišnjeg Danca.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (7)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a