FENOMENALNO: Evo kada Novak Đoković i Rus igraju na Rolan Garosu

Novosti online

05. 06. 2023. u 13:54

NOVAK Đoković je nastavio da ređa pobede na Rolan Garosu, a po novu kreće u utorak.

ФЕНОМЕНАЛНО: Ево када Новак Ђоковић и Рус играју на Ролан Гаросу

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Nole se plasirao u četvrtfinale nakon što je Peruanca Huana Pabla Variljasa savladao u tri seta, a naredni rival mu je Rus Karen Hačanov.

Od njega je Đoković izgubio jednom i to finale - baš u Parizu, ali na tvrdoj podlozi, jer se radilo o mastersu 2018. Nakon toga je Srbin ostvario sedam uzastopnih trijumfa i vodi sa 8:1.

Po devetu pobedu protiv ovog ruskog tenisera i, time, plasman u polufinale Otvorenog prvenstva Francuske, Đoković će krenuti u utorak oko 15 časova. I to je za njega odlična vest.

Naime, duel Noleta i Hačanova je treći po redu, a prethodno, počev od 11, igraju Čehinja Karolina Muhova i Ruskinja Anastasija Pavljučenkova, pa sledi ukrajinsko-beloruski duel, Jelina Svitolina - Arina Sabalenka.

Imajući u vidu da je Đoković minulih dana muku mučio sa snažnim vetrom, a da se u utorak u večernjim satima u Parizu očekuje i manje nevreme, za Srbina je odlično što će na terenu biti pre nego što se vremenske prilike pogoršaju. Naravno, u nadi da će "posao završiti" dok je još sunčan dan, bez jakog vetra.

Podsetimo, Đoković je u nedelju oborio neverovatan rekord Rolan Garosa, koji je dosad držao zajedno sa Rafaelom Nadalom, a na sportskim stranicama portala "Novosti" pratite i dalje pohod najboljeg tenisera u istoriji - ka novom podvigu.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju