MEDVEDEV NEĆE DA ĆUTI, OPLEO PO ROLAN GAROSU: Favorizujete Alkaraza, evo i kako!

Novosti online

03. 06. 2023. u 21:05

ROLAN Garos je doživeo priličan udarac, jer ga je jedan od najboljih tenisera na svetu "optužio" da favorizuje određene igrače.

МЕДВЕДЕВ НЕЋЕ ДА ЋУТИ, ОПЛЕО ПО РОЛАН ГАРОСУ: Фаворизујете Алкараза, ево и како!

FOTO: Tanjug/AP

Danil Medvedev, drugi na ATP listi, koji je u Pariz stigao posle bravura na rimskoj šljaci i tamošnjeg osvajanja masters titule, za rivala je u prvom kolu voljom žreba dobio 172. tenisera sveta, Brazilca Tijaga Sejbota Vilda. Svi su mislili da će Rus lako da reši taj zadatak, ali...

Pomenuti duel okončan je senzacionalnim trijumfom autsajdera sa 3:2, po setovima 7:6(5), 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:4, a Rus je nedugo zatim imao šta da kaže o organizaciji turnira.

Zapravo, njemu se uopšte nije svidelo što su nadležni naprasno rešili da se igra nešto težim lopticama nego što je inače slučaj.

I, iako opravdanje za tu odluku donekle postoji u vremenskim uslovima koji ovih dana vladaju u prestonici Francuske, Medvedev smatra da pomenuta odluka favorizuje igrače koji imaju snažan "udarac iz zgloba", kao što su Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas.

"Novosti" vam u celosti prenose kako javnost o ovom slučaju izvestio britanski "Dejli ekspres":

"Danil Medvedev je optužio Otvoreno prvenstvo Francuske da favorizuje Alkaraza i Cicipasa teškim lopticama. 

Medvedev je iznenađujuće napustio Rolan Garos posle prve runde, izgubivši uzbudljiv meč u pet setova od Brazilca Tijaga Sejbota Vilda. Rus je priznao da se mučio sa neočekivano jakim vetrom u Parizu, a onda istakao da veruje kako teške loptice favorizuju one teniske zvezde koje 'igraju zglobom'.


Medvedev je naveo španskog čudo, Alkaraza, i grčkog asa Cicipasa kao dovjicu koja će imati najviše koristi od ove promene. Pomenuti 27-godišnjak tvrdi da obojica imaju 'prednost' u odnosu na druge jer mogu da izvedu mnogo jači udarac.


- Bilo mi je veoma teško sa onim vetrom. Ujedno, bilo je to i čudno, jer je šest dana vetar duvao na isti način, iz istog pravca, uvek ka centru igrališt. Ne sećam se toga tokom prethodnih gopdina. Ali, to je, što je. Nije bilo lako, ali, okej, to je deo igre - rekao je Rus.


Tome je odmah dodao i sledeće:


- Ali, da, sa ovim teškim lopticama, "podešavanje" sebe, uz vetar, nije lako. Po mom mišljenju, igračio koji imaju... ne znam kako to da nazovem, ali reći ću "igru zglobom", kao što je to imao moj rival, kao Karlos (Alkaraz), pa i Stefanos (Cicipas) pomalo, oni imaju ogromnu prednost sa ovakvim lopticama, jer mogu da iznedre snažne udarce, što ja ne mogu. Tako nešto se moglo i videti u mom meču, moj rival je kontrolisao skoro sve poene, ja sam se mnogo mučio, naročito na onoj strani ka kojoj je duvao vetar. Zato sam, praktično, i bio u teškoj situaciji i zato sam izgubio.
Medvedev je priznao da se već raduje Vimbldonu, na kome će prvi put igrati od 2021. nakon što je Rusima i Belorusima bio zabranjen nastup prošle godine zbog rata u Ukrajini", zaključuje britanski "Dejli ekspres".

Medvedev došao sa ogromnim ambicijama u Pariz

Podsetimo, Medvedev je u meču za trofej u Rimu pobedio Holgera Runea, čime je Rus sebi obezbedio drugo mesto na ATP listi, a Noleta spustio na treće i svetskog rangiranja, i kada se radi o nosiocima za Rolan Garos.

Za razliku od Medvedeva, kome je masters u Italiji bio prvi turnir na šljaci koji je osvojio, Novak Đoković je do sada dva puta podizao šampionski pehar na grend slemu u Parizu, koji je uglavnom bio "rezervisan" za Rafaela Nadala, rekordera sa 14 titula. Međutim, slavnog Španca ovoga puta nema na Otvorenom prvenstvu Francuske zbog povrede. 

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle pobeda nad Srbinom iz Sjedinjenih Američkih Država u uvodnoj rundi,  Aleksandrom Kovačevićem, pa onda i protiv Martona Fučeviča i Alehandra Davidoviča Fokine, Nole će u četvrtom kolu Rolan Garosa igrati protiv krajnje neočekivanog rivala.

Oranizatori su danas saopštili kada će Novak Đoković izaći na teren.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju