"NOVAČE, TO TI SE NE SME PONOVITI"! Francuska ministarka žestoko zapretila Đokoviću (VIDEO)

Novosti online

31. 05. 2023. u 10:32

Srpski teniser Novak Đoković igraće večeras od 20.15 časova protiv Mađara Martona Fučoviča u drugom kolu Rolan Garosa.

НОВАЧЕ, ТО ТИ СЕ НЕ СМЕ ПОНОВИТИ! Француска министарка жестоко запретила Ђоковићу (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj meč je planiran kao prvi duel u večernjoj sesiji na terenu Filip Šatrije. Međutim, ovih dana se mnogo više priča o Novakovoj poruci - Kosovo je srce Srbije.

Poslednja u nizu osoba koje su se javile je francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera, koja je inače i bivša teniserka. Njeno je mišljenje da je ovakav potez srpskog tenisera neprikladan velikom turniru, kao i da na terenima mora da postoji princip neutralnosti, što znači da osuđuje akt najboljeg srpskog sportiste iako je u poruci jasno napisano da Đoković želi prekid sukoba.

- Kada prenosimo poruke koje su za odbranu ljudskih prava, poruke koje okupljaju ljude oko univerzalnih vrednosti, sportista je slobodan da se izrazi - smatra ona. Ipak, procenila je da to ovom prilikom nije slučaj - ona je Đokovićevu poruku na kameri ocenila kao "militantnu", "veoma političku" i "incident koji ne sme da se ponovi"!

Francuski mediji podsećaju na situaciju u severnom delu Kosova i Metohije, gde postoje tenzije između srpskog naroda i pripadnika KFOR-a već dva dana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024