TENISKI ŠOK NA ROLAN GAROSU: Danil Medvedev pakuje kofere i ide kući!

Novosti online

30. 05. 2023. u 17:52 >> 17:52

ROLAN Garos je u utorak iznedrio jedan od najneverovatnijih mečeva uvodne faze ovog grend slema koji se odvija u prestonici Francuske.

ТЕНИСКИ ШОК НА РОЛАН ГАРОСУ: Данил Медведев пакује кофере и иде кући!

FOTO: Tanjug/AP

Danil Medvedev, drugi na ATP listi, koji je u Pariz stigao posle bravura na rimskoj šljaci i tamošnjeg osvajanja masters titule, za rivala je u prvom kolu voljom žreba dobio 172. tenisera sveta, Brazilca Tijaga Sejbota Vilda, a njihov duel okončan je senzacionalnim trijumfom autsajdera sa 3:2, po setovima 7:6(5), 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:4.

Sejbot, 23-godišnjak iz brazilske savezne države Parane koji je pre pet gogodina postao juniorski šampion Ju-Es opena, svoju prvu ATP titulu osvojio je još u martu 2020. pobedivši kao tinejdžer Kaspera Ruda u Santijagu, čime je postao najmlađi Brazilac za peharom Asocijacije teniskih profesionalaca. Ipak, od tada do sada nije uspeo da se probije na način na koji je priželjkivao, nikada nije ni pregrmeo prvo kolo nekog grend slem turnira, ali je u Parizu mnoge iznenadio u drugoj polovini maja. U kvalifikacijama je redom izbacio Švajcarca Belijea, Litanca Berankisa i Nemca Kepfera, a onda počeo da muči Medvedeva.

Tijago Sejbot Vild na meču protiv Danila Medvedeva na Rolan Garosu / FOTO: Tanjug/AP

Prvi set je Brazilac osvojio iako je Rus napravio brejk u prvom gemu, a potom je Sejbot imao i dve set lopte u taj-brejku druge deonice. Ipak, favorit se tada "isprsio", osvojio i taj, i naredni set, iako je imao ogromnih problema sa servisom (čak 10 dvostrukih servis grešaka do tada).

Kako je Medvedev sa četiri nove "otvorio" uvodne gemove četvrtog segmenta igre, autsajder je, i pored velikih problema sa prstom desne ruke (usled jednog "veranja po mreži" i pridržavanja reketom) poveo sa 3:0 i prednost zadržao, izborivši se tako za peti set.

Trenutak kada je Sejbot povrdio prst desne šake / TV Eurosport

 

U njemu je Tijago Sejbot napravio brejk na startu, poveo sa 2:0, na 2:1 imao i 40:15, no ruski teniser je uspeo da preokretom ostvari brejk i dođe do 2:2.
 
Borba se tada rasplamsala, pa je brazilski teniser "oduzeo" servis slavnijem suparniku, ovaj mu odmah uzvratio, ali 172. igrač sveta nije hteo time da se zadovolji, pa je brejkom došao do 4:3 pred svoje nove servise. Kako je, konačno, izdržao veliki nalet Rusa, autsajder je otišao na dva gema razlike i nedugo zatim "odservirao" senzaciju.
 
Posle najveće pobede u karijeri, Tijago Sejbot Vild će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz francusko-argentinskog okršaja Kventan Ali - Gvido Pelja.
 

Medvedev došao sa ogromnim ambicijama u Pariz

Podsetimo, Medvedev je u meču za trofej u Rimu pobedio Holgera Runea, čime je Rus sebi obezbedio drugo mesto na ATP listi, a Noleta spustio na treće i svetskog rangiranja, i kada se radi o nosiocima za Rolan Garos.

Za razliku od Medvedeva, kome je masters u Italiji bio prvi turnir na šljaci koji je osvojio, Novak Đoković je do sada dva puta podizao šampionski pehar na grend slemu u Parizu, koji je uglavnom bio "rezervisan" za Rafaela Nadala, rekordera sa 14 titula. Međutim, slavnog Španca ovoga puta nema na Otvorenom prvenstvu Francuske zbog povrede. 

Kada igra Novak Đoković?

Posle pobede nad Srbinom iz Sjedinjenih Američkih Država u uvodnoj rundi, Nole će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Martina Fučoviča.

Oranizatori su nedavno saopštili kada će Novak Đoković izaći na teren.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati