ĐOKOVIĆ JE OPET NAJBOLJI NA SVETU: Siner u teniskom klasiku pobedio Alkaraza za finale Majamija (VIDEO)

Novosti online

01. 04. 2023. u 08:46

SPEKTAKULARAN tenis priredili su ljubiteljima "belog sporta" Janik Siner i Karlos Alkaraz. U tročasovnom maratonu Italijan se bolje snašao i pobedio je posle preokreta sa 6:7(4), 6:4, 6:2, te se plasirao u finale mastersa u Majamiju.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ОПЕТ НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Синер у тениском класику победио Алкараза за финале Мајамија (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković će ponedeljka opet biti na čelu ATP listi. Kad već on nije mogao da nastupi na američkoj turneji, trenutno 11. igrač planete mu je pomogao da se vrati na tron, tako što je savladao Španca i lišio ga nove borbe za titulu (osvojio Indijan Vels).

Neutralni navijači su zaista mogli da uživaju u majstorijama mladih teniskih zvezda koji su pokazali da ova igra sa reketom i lopticom ne mora da brine za budućnost.

Prvi set bio je najneizvesniji. Siner je bio taj koji je najpre rivalu oduzeo servis. Alkaraz je uspeo da vrati izgubljeno, a potom u 11. gemu napravi novi brejk i dođe u priliku da servisom okonča uvodni deo susreta. Imao je momak iz Mursije set loptu, ali nije uspeo da je iskoristi. To kao da je dalo krila 21-godišnjaku iz San Kandida koji je vratio brejk, pa se sve rešavalo u taj-brejku. Nije propuštena prilika uzdrmala Karlosa koji je našao način da dođe na korak od plasmana u finale.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u drugom segmentu meča. Opet je Siner prvi došao do brejka, Alkaraz se vratio u set, ali je Janik odigrao spektakularno deveti gem - oduzeo servis rivalu bez izgubljenog poena i potom uveo meč u odlučujući set.

U trećem delu susreta viđena je dominacija Italijana. Napravio je dva brejka i uspeo da trijumfuje posle tri sata i tri minuta igre.

Španac je posle meča pokazao kakav treba biti u porazu. Sjajnim reči je uputio protivniku dok su se pozdravljali na mreži:

- Možeš do pehara čoveče, navijaću za tebe! - rekao je Alkaraz.

Siner će u finalu koje se igra u nedelju od 19 sati igrati protiv Rusa Danila Medvedeva.

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka