NEVEROVATNO ŠTA RADI ALKARAZ! Španac "nemoguću misiju" pretvorio u moguću: Novak Đoković gleda kako njegov rival ne može ni set da izgubi

Tanjug

31. 03. 2023. u 16:09 >> 16:09

AKO svet traži legitimnog naslednika Novaka Đokovića na svetskom teniskom tornu u godinama koje dolaze deluje da nema dileme da na usnama ljubitelja belog sporta može biti samo jedno ime - Karlos Alakaraz. Dečko iz Mursije prošao je dugačak put od supertalena, do teniske senzacije sve do mesta broj jedan na kome je trenutno, a o tome u kakvoj formi trenutno igra govori i novi rekord koji je postavio.

НЕВЕРОВАТНО ШТА РАДИ АЛКАРАЗ! Шпанац немогућу мисију претворио у могућу: Новак Ђоковић гледа како његов ривал не може ни сет да изгуби

FOTO: AP/Tanjug

Mladi Šapanac plasirao se u polufinale mastersa u Majamiju i došao je na samo dva koraka od toga da 2. aprila ponovo bude na čelu ATP liste.

Pre početka turnira u Indijan Velsu ovo je delovala kao nemoguća misija, ali Alkaraz je uspeo nešto za šta su mu se davala minimalne šanse, i to na kakav način!

Naime, on je prvi igrač od 1990. koji je uspeo da pokori Indijan Vels i to bez izgubljenog seta, a da potom dođe i do polufinala Majamija istovetno, takođe bez izgubljenog seta, i sve to sa samo 19 godina i još mnogo prostora za rad na enormnom potencijalu koji poseduje.

Podsetimo, Alkaraz je u Indijan Velsu branio bodove osvojene dolaskom do polufinala prošle sezone, a na tom turniru je ove sezone došao do titule i to ubedljivom pobedom nad Danilom Medvedevom u dva seta.

Nakon toga je prestigao Novaka Đokovića na vrhu ATP liste, međutim, pred njim je bio još jedan izuzetno težak zadatak.

Da bi zadržao prvo mesto, Alkaraz je znao da mu je potrebno da osvoji titulu i u Majamiju.

Trenutno je na jako dobrom putu da to i postigne, a na pretposlednjem koraku čekaće Janika Sinera. U slučaju da dođe do finala rival će mu biti bolji iz duela Danil Medvedev - Karen Hačanov.

Pobedom u finalnom meču ponovio bi prošlosezonski uspeh na ovom turniru, odbranio bi svih 1.000 bodova i zadržao prvo mesto.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH TENISERA: Zašto je Federer plaćeniji od Novaka?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024