ZVANIČNO: Rusi i Belorusi se vraćaju na Vimbldon

Novosti online

31. 03. 2023. u 13:32

Vimbldon je zvanično ukinuo zabranu za ruske i beloruske tenisere i teniserke kojima će ove godine biti dozvoljeno da igraju na prestižnom grend slemu pod neutralnom zastavom.

ЗВАНИЧНО: Руси и Белоруси се враћају на Вимблдон

FOTO: Tanjug

Prestižni „Ol-Ingland klub“ oglasio se povodom promene odluke o učešću ruskih i beloruskih tenisera na Vimbldonu, a uslovi da oni igraju u Londonu su neutralna zastava i uzdržavanje od javne podrške Rusiji.

- U ime Ol-Ingland kluba i Odbora za upravljanje želimo da pružimo ažurirane informacije u vezi sa prijavama za ovogodišnje prvenstvo. Naša trenutna namera je da prihvatimo prijave ruskih i beloruskih igrača pod uslovom da se takmiče kao „neutralni“ sportisti i da ispunjavaju odgovarajuće uslove. Njima je zabranjeno izražavanje podrške Rusiji u različitim oblicima i zabranjen je ulazak igrača koji primaju sredstva od ruskih i/ili beloruskih državnih kompanija (uključujući sponzorstvo kompanija kojima upravljaju ili kontrolišu države) - piše u saopštenju organizatora Vimbldona.

- Uslovi su pažljivo razvijeni kroz konstruktivan dijalog sa Vladom Ujedinjenog Kraljevstva, Teniskim savezom Velike Britanije i međunarodnim telima zainteresovanih strana u tenisu, i usklađeni su sa vladinim uputstvima za sportska tela u UK - dodaje se u saopštenju.

Britancima je ranije od strane teniskih organizacija bilo zaprećeno da bi mogli da ostanu bez turnira koji se održavaju u njihovoj zemlji pred Vimbldon, što bi bio veliki udarac.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a