HRVATI OPET PRISVAJAJU ĐOKOVIĆA! Ispovest Novakovog dede: Ja sam uvek govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin

Novosti online

30. 03. 2023. u 14:23

HRVATSKI mediji se opet bave porodičnim stablom Novaka Đokovića. Najbolji srpski teniser je po njima polu-Crnogorac polu-Hrvat.

ХРВАТИ ОПЕТ ПРИСВАЈАЈУ ЂОКОВИЋА! Исповест Новаковог деде: Ја сам увек говорио да сам Југословен или Хрват, никад нисам био Србин

Tanjug/AP

Naime, tamošnji eminentni portal Večernji list je izašao sa pričom o Zdenku Žagaru, Noletovom dedi, i ističu da je mama Dijana Hrvatica poreklom iz Slavonije, tačnije Vinkovaca, a otac Srđan Crnogorac.

Roditelji Dijane Đoković su se tokom mladosti preselili u Beograd, gde su se venčali, a kasnije dobili ćerku, koja je sigurno najponosnija majka na svetu.

- Po nacionalnosti sam Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. U istom mestu je rođena i moja bivša supruga, Novakova baka. Tamo smo se i upoznali. Bili smo vojnici koji su došli da služe. Ja sam došao u Beograd, a ona je još išla u školu pa smo se kasnije venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Ja sam uvek govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin. Dijana je rođena u Beogradu i tamo je odrasla - rekao je Novakov deda Zdenko Žagar.

Novakov deda ističe da je prirodno da se drugi teniser sveta oseća kao Srbin.

- Normalno je da će više biti naklonjen Srbima i nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavljao kao Hrvat. Ni to niko ne bi prihvatio. Isto bi ga zvali. Pre nekoliko meseci javio mi se rođak koji živi u Vinkovcima da me pita gde je rođena Dijana. Dakle, u Hrvatskoj se o tome raspravlja - poručio je Zdenko, koji već dugo nije u kontaktu s kćerkom Dijanom pošto se razveo od njene majke.

Tako da su Hrvati ponovo krenuli u napad, prisvajanje Novaka Đokovića.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)