DA LI JE OVO REALNO? Novak Đoković prvi, ali nije prvi

Novosti online

27. 03. 2023. u 09:07

PONEDELjAK je dan kada smo navikli da pogledamo ATP listu, odnosno plasman Novaka Đokovića.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО РЕАЛНО? Новак Ђоковић први, али није први

FOTO: Tanjug/AP

I ovog puta se desilo nešto zbunjujuće. Novak Đoković trenutno je drugi teniser planete, ali je Novak Đoković trenutno i prvi teniser planete.

Ne, nije greška, a sada ćete saznati i zašto?

Naime, ovaj ponedeljak Srbin je dočekao na drugom mestu ATP liste sa 7.160 bodova. Prvoplasirani Karlos Alkaraz ima 7.420 i na čelu će ostati ako osvoji turnir u Majamiju gde je stigao do osmine finala i to pobedom protiv Dušana Lajovića (6:0, 7:6).

Ipak, uporedo sa zvaničnom ATP listom, postoji i tabela uživo, prema kojoj je Đoković trenutno prvi na svetu. Ova lista prati aktuelne rezultate i poredak na osnovu poslednjih odigranih mečeva, a na njoj Nole ima 7.160 bodova, a Alkaraz 6.510 pošto u nastavku turnira u Majamiju brani još 910 poena.

Da bi Đoković i zvanično ponovo došao na vrh ATP liste potrebno je da mladi Španac ne stigne do titule na Floridi. Ko sve stoji na putu Karlosu Alkarazu?

FOTO: AP/Tanjug

 

U osmini finala Alkaraz će igrati protiv domaćeg tenisera i 16. nosioca Tomija Pola. Zanimljivo je to da su se Pol i Alkaraz samo jednom do sada susreli i da je Amerikanac slavio sa 2:1 (6:7, 7:6, 6:3). Bilo je to u Montrealu prošle godine.

Ako Alkaraz ipak ostvari trijumf, u četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa boljim iz duela Holger Rune - Tejlor Fric. Bio bi ovo ozbiljan izazov i velika prepreka za mladog Španca, a ako i nju sruši, polufinale će igrati protiv nekog od sledeća četiri tenisera: Rubljov, Siner, Van de Zandšulp ili Rusovori.

Konačno, poslednja eventualna prepreka, ako favoriti budu pobeđivali, biće Stefanos Cicipas ili Danil Medvedev.

Pred Alkarazom je dug i izazovan put, te su šanse da Nole naredni ponedeljak zvanično dočeka na vrhu ATP liste više nego realne.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati