NOVAK ĐOKOVIĆ GRADI BIZNIS IMPERIJU: Srpski as investira u Dubai

Novosti online

22. 03. 2023. u 16:08

NOVAK Đoković nije dobio priliku da igra na Masters turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, te je to vreme iskoristio za poslovno putovanje u Dubai.

НОВАК ЂОКОВИЋ ГРАДИ БИЗНИС ИМПЕРИЈУ: Српски ас инвестира у Дубаи

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković dao je opširan intervju za Si-En-En (CNN), u kome je govorio o karijeri, planovima na terenu i van njega.

Novak je nedavno bio u Dubaiju, gde je učestvovao na turniru, sa koga je eliminisan u polufinalu od Danila Medvedeva. Iskoristio je to za sastanak sa šeikom Hamdanom bin Mohamedom Al Maktumom, poznatijim kao "Fazza".

- Sjajno je videti vas, kao i uvek, Vaše visočanstvo šeiče Hamdane. Srećno vama i vašem timu na "vladinim igrama", sledeće godine računajte na mene - poručio je tada Novak uz fotografiju sa šeikom Dubaija, gde je bio i šeik Kalfan Belhoul, generalni direktor Fondacije Dubaija budućnosti.

Nagoveštavale su fotografije da se radi o poslovnim sastancima što je nešto kasnije potvrdio i Novak Đoković.

FOTO: Tanjug/AP

- Veoma sam uzbuđen da pričam o sebi, svom putovanju, mojoj fondaciji i sektorima i oblastima interesovanja za ulaganje, što je sledeća faza mog života.

Novakova ideja je da investira u start-apove, jer uživa u procesu izgradnje nečega iz temelja.

- Naučio sam mnogo lekcija iz tog iskustva, i volim uzbuđenje da napravim nešto od nule i da to zaista radim od početka. Mogu da povučem paralelu sa svojim životom i svojom karijerom sa ovim procesom izgradnje pojedinca, vozila ili biznisa projekta, uzimajući u obzir sve korake, a zatim kada vidiš kako se to ostvaruje je nešto zaista uzbudljivo.

Novak je otkrio i da je oformio poslovni tim koji će se baviti investiranjem u Ujedinjenim arapskim emiratima i da će primarna baza biti Dubai.

- Dok razgovaramo, moj poslovni tim razmatra različite lokacije za uspostavljanje fonda preduzetničkog kapitala. Kao što sam rekao, a Dubai je verovatno prioritet u tome. Dubai je veoma važan za mene kao tenisera. Koristio sam Dubai kao bazu za treninge, kao turističku destinaciju, a sada želim da istražim mogućnost da Dubai bude mesto poslovnih investicija.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni