AMERI TRLJAJU RUKE: Novak Đoković gubi prvo mesto?

Novosti online

17. 03. 2023. u 08:39

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se prošle noći u polufinale mastersa u Indijan Velsu, pošto je pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 6:4, 6:4 i tako došao na dva koraka od svrgavanja Novaka Đokovića sa trona, što se Amerikancima i te kako dopada.

АМЕРИ ТРЉАЈУ РУКЕ: Новак Ђоковић губи прво место?

FOTO: Tanjug/AP

Podsećanja radi, zabranili su Srbinu ulazak u SAD i tako napravili otvoren put Alkarazu ka prestolu.

Što se tiče samog meča, Španac je odlučujući brejk u prvom setu napravio u petom gemu nakon čega je bez problema priveo taj deo igre kraju.

Na početku drugog seta teniseri su razmenili po brejk, a kao presudan pokazao se deveti gem. Posle sedmominutnog gema, jednog od brojnih maratona na servis Kanađanina, Alkaraz je napravio treći brejk na meču pre nego što je u narednom iskoristio prvu meč-loptu.

Alkaraz će u polufinalu Indijan Velsa igrati protiv Italijana Janika Sinera koji je pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 6:4, 4:6, 6:4.

Njih dvojica su se do sada sastajala četiri puta i trenutno je nerešeno 2:2. Poslednji meč odigrali su na Ju-Es openu u četvrtfinalu, kada je Alkaraz slavio u pet setova na putu do svoje prve grend slem titule.

U ženskom delu turnira, plasman u polufinale obezbedila je prva teniserka sveta i aktuelna šampionka Indijan Velsa, Poljakinja Iga Švjontek. Ona je sa 6:2, 6:3 pobedila Rumunku Soranu Kirsteu.

Švjontekova će pokušati da postane tek druga teniserka koja je odbranila titulu u Indijan Velsu, a naredna na tom putu biće joj šampionka Vimbldona Elena Ribakina koja je u četvrtfinalu pobedila Karolinu Muhovu sa 6:7, 6:2, 6:4.

Polufinale Indijan Velsa biće prilika za Poljakinju da se revanšira Ribakinoj za poraz u osmini finala ovogodišnjeg Australijan opena.

BONUS VIDEO: Nikad veće interesovanje medija za izbore u FSS-u

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a