OTKRIVENA TAJNA DOKTORKE MARIJANE: Novak Đoković se zahvaljujući ovoj metodi oporavio od povrede

Novosti online

08. 02. 2023. u 21:25

NOVAK ĐOKOVIĆ kuburio je sa povredom gotovo celim tokom Australijan opena, ali je dolazak čuvene doktorke Marijane potpuno oporavio srpskog tenisera.

ОТКРИВЕНА ТАЈНА ДОКТОРКЕ МАРИЈАНЕ: Новак Ђоковић се захваљујући овој методи опоравио од повреде

Tanjug/AP

I sam Nole istakao je ulogu Marijane u njegovom pohodu ka 23. grend slem tituli, kojom je prestigao Rafaela Nadala u ovom segmentu.

- Zahvalan sam što je došla. Imao sam dosta tretmana sa dosta ljudi ovde u Melburnu. Pokušao sam da dođem do što više stručnih lica. Dosetili smo se i Marijane koja je prošla pola sveta da dođe ovde. Zahvalan sam na njenim terapijama i na njenom radom i osećam beneficije njenog rada - istakao je Đoković. 

Dosta sportista, posebno fudbalera, dolazilo je kod doktorke Marijane u Beograd na terapije, ali se o njenim metodama malo šta zna. Doktor Nenad Dikić koji je imao uvid u metode lečenja doktorke Kovačević, za "Telegraf" je otkrio neke od njih. 

- Zapravo to je elektroforeza određenih susptanci (elektroforeza, radi na principu električnog polja u kojem se DNK molekul kreće kroz smešu prim.aut.) za koje mi ne znamo koje su, jer je to zapravo tajna. Ta elektroforeza supstanci se radi u magnetnom polju, što je regularna terapija. Nju su optuživali da koristi placentu, da koristi razne stvari, ali je ona to demantovala. Na kraju krajeva, sve te procedure koje je radila je radila na najboljim fudbalerima, koji su testirani više puta i svi su bili čisti. Tako da je koristila nešto nedozvoljeno to bi se otkrilo - rekao je doktor Dikić. 

Ko je Marijana Kovačević? 

Diplomirani je farmakolog i 10 godina je radila u nekoliko laboratorija i farmaceutskih institucija specijalizirala je i fizioterapiju, a pre 18 godina otvorila je svoju ordinaciju u Beogradu specijalizovanu za lečenje povreda, posebno mišićnih. Odbija da otkrije šta je sadržano u supstanci koja se unosi u organizam sportista, ali nema rizika od dopinga, svi sportisti koji su testirani nakon tretmana su negativni. 2010. godine Marijana je bila deo zvanične delegacije reprezentacije Srbije koja je učestvovala na Svetskom prvenstvu

BONUS VIDEO - Ovako je Srđan Đoković proslavio novakovu titulu u Melburnu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (5)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života