SRAMNA AMERIČKA LISTA: Novak Đoković se ne bavi sportom? "Šamar" jenkija Srbinu i legendama širom planete

Novosti online

05. 02. 2023. u 12:33

LISTE prvih pet i prvih deset mogu u najmanju ruku izazvati podele, posebno kada uključuju temu koja izaziva mnogo strasti, kao što je sport na primer. Tako je najpoznatija američka televizija koja se bavi ovom sferom - "ESPN", napravili listu "TOP 5" sportista svih vremena. Ovo je tema koja je uvek polarizovala planetu, a kada morate da suzite mnoga imena na samo pet ili deset, to može da podstakne neke žučne debate i diskusije kao što je to u ovom slučaju.

СРАМНА АМЕРИЧКА ЛИСТА: Новак Ђоковић се не бави спортом? Шамар јенкија Србину и легендама широм планете

FOTO: Tanjug/AP

Jedna od takvih, lista najboljih pet o kojoj se poslednjih dana mnogo priča je rangiranje najboljih sportista svih vremena koje je rađeno na američkoj televiziji.

Emitovana je na čuvenom "ESPN" kanalu, ali poslednjih dana je u žiži interesovanja zahvaljujući korisnicima Tvitera.

FOTO: Printskrin/ESPN

Na listi se nalazi teniska legenda Serena Vilijams na 5. mestu, nedavno penzionisani igrač američkog fudbala, Tom Brejdi na 4. i igrač bejzbola iz ranih 1900-ih Bejb Rut na trećem.

U međuvremenu, čovek koji se smatra najboljim bokserom svih vremena , Muhamed Ali nalazi se na drugom mestu, a prema ESPN-u, Majkl Džordan je najveći sportista svih vremena.

Lista svakako ima podeljena mišljenja na društvenim mrežama, a mnogi se pitaju zašto na njoj nema fudbalera ili olimpijaca.

Takođe, ne umanjujuću uspehe ovih velikana, neverovatno je da se na ovoj listi nalaze isključivo Amerikanci, i niti jedan sportista sa drugih kontinenata. Fudbal, ili što bi "jenkiji" rekli "soccer" potpuno je skrajnut.

JENKIJI ZABORAVILI LEGENDE GLOBALNO NAJPOPULARNIJEG SPORTA?

Postavlja se pitanje šta je sa legendama poput Pelea, Maradone, Mesija. Ili gde se tu nalazi Novak Đoković, kada je već tenis uzet u obzir.

Pa, čak bi i Rafael Nadal i Rodžer Federer mogli da dignu glas, jer su  u najžešćoj konkurenciji u istoriji "belog sporta", uspevali da u eri velike trojke, koje su i sami bili deo, budu ravnopravni takmaci nesutrašivom Srbinu.

A, možda i najšokantnije je da je Serena Vilijams, prema "ESPN-u" ispred Novaka Đokovića.

FOTO: EPA

Amerikanka koja je okačila "reket o klin" je osvojila kombinovano 39 titula, u daleko slabijoj ženskoj konkurenciji, dok je Nole vlasnik nestvarna 93 trofeja u singl konkurenciji muškog tenisa. A na sve to, deluje kao da je u 35. godini u zenitu svoje karijere. 

Podsetimo, na svom vrhuncu, Majkl Džordan je osvojio šest šampionata sa Čikago Bulsima i bio je impresivnih šest puta proglašen za MVP finala.

Pokojni Muhamed Ali je bio prvi borac koji je osvojio svetsko prvenstvo u teškoj kategoriji u tri odvojena navrata, a takođe je bio označen kao "Najveći".

Nema dileme da su i ove američke "ikone" obeležile ere u svojim sportskim disciplinama, ali nema dileme ni da su mnoge legende potpuno izuzete iz konkurencije, ne na osnovu svojih rezultat i uspeha, već isključivo zbog toga što nisu imale američki pasoš.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO: Sa ovih 5 stvari biće nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri