U KAKVOM SU ODNOSU ĐOKOVIĆ I NADAL? Španac nehotično otkrio, pa umešao Federera

Novosti online

03. 02. 2023. u 10:55

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je i dalje glavna tema u svetu tenisa posle osvajanja 10. titule na Australijan openu.

У КАКВОМ СУ ОДНОСУ ЂОКОВИЋ И НАДАЛ? Шпанац нехотично открио, па умешао Федерера

Foto: Printskrin

Nekada drugi igrač sveta Aleks Koreča je prokomentarisao njegovu strast za tenisom i povezanost sa porodicom, da bi se osvrnuo na njegov odnos sa Rafaelom Nadalom.

- Đoković pokazuje neverovatnu strast. Mislim da ga mnogi ne razumeju, a ima veliku dušu i uvek je bio iskren i držao se svojih ideala.

Đoković se trudi da sa svim rivalima ima dobar odnos, međutim, nekada je jasno da su mnogi korektni sa njim isključivo iz kurtoazije. Tako je Rodžeru Federeru, kome je Novak bio jedan od počasnih gostiju na oproštaju od tenisa, trebalo skoro 12 sati da čestita na osvajanju Australijan opena i to u samo nekoliko reči, dok je Rafaelu Nadalu bio potreban čitav dan da upali Instagram i napiše "čestitam, Nole".

Jasno je da Novak nema odnos sa Nadalom i Federerom kakav imaju njih dvojica  o čemu je govorio i Aleks Koreča, pa otkrio svoja saznanja o odnosu "velike trojke".

- Moja i ja smo bili veliki prijatelji recimo, pobedi me na Rolan Garosu, ja njega na završnom mastersu... Ali nenamerno dođe trenutak kada prestaneš da odaješ tajne jer ne želiš da mu olakšaš, pa počneš da i brineš i više niste tako bliski. E, zamislite šta se dešava sa Rafom i Novakom. Poštuju se, ali mislim da nisu prijatelji koji jedni drugom šalju poruke, kao što to čine Rodžer i Rafa, oni su opušteniji. Ali na kraju je najbitnije da se međusobno poštuju - rekao je bivši teniser Aleks Koreča za špansku radio-stanicu "Kadena Ser".

Eurosport/Warner Bros.Discovery

 

Koreča dodaje i da ne može da zamisli da Nadal i Đoković zajedno odu na večeru i diskutuju o tenisu, pošto smatra da su u ovom sportu svi pre svega bliski sa svojim timom.

- Tako je bilo i u mojoj generaciji, a Nadal i Đoković imaju različite navike, rasporede, shvatanje sveta... Kao što su Nadal i Federer imali rivalstvo, ali su postali i bliski - tako su Đoković i Nadal na različitim putevima. Dali su sve sportu i to je jedno od najvećih rivalstava ikada, ali ne znam koliko je lako biti prijatelj sa nekim sa kim mnogo rizikuješ da odaš - poručio je Koreča za znatiželjne španske medije.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)