OGLASIO SE MRZITELJ NOVAKA ĐOKOVIĆA: Koliko im samo smeta Srbin, izneli lažne podatke

Novosti online

03. 02. 2023. u 09:51

Novak Đoković je načinio pravo čudo u Australiji i uspeo je da osvoji svoj drugi trofej u 2023. godini, a svoj 22. grend slem u karijeri. On je u finalu Australijan opena slavio protiv Stefanosa Cicipasa sa 3:0, čime se domogao 10. trofeja u Melburnu.

ОГЛАСИО СЕ МРЗИТЕЉ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Колико им само смета Србин, изнели лажне податке

Tanjug/AP

Na ovaj način je Novak Đoković uspeo da se vrati i na 1. mestu na ATP listi, kao i da se izjednači sa Rafaelom Nadalom na vrhu liste tenisera sa najviše osvojenih titula na najprestižnijim turnirima u ovom sportu.

Međutim, upravo to je ono što je mnogima i zasmetalo, te sada traže načine da nipodaštavaju uspeh našeg tenisera, koji je "GOAT" belog sporta. 

Najnoviji napadi dolaze od američkog teniskog novinara Bena Rotenberga, koji barata pogrešnim podacima kako bi obezvredio uspeh Novaka Đokovića u Melburnu i to mu nije prvi put.

On je ponovio neistinu da je Đokovićevo finale sa Stefanosom Cicipasom bilo slabije gledano u Australiji od prošlogodišnjeg finala Rafe Nadala i Danila Medvedeva, a zatim je podacima iz SAD želeo da ponudi još jedan dokaz o nedovoljnoj atraktivnosti meča za titulu u Melburnu.

- Rejting finala AO je znatno je opao, posebno u muškoj konkurenciji, gde je Đokovićeva 10. pobeda bila "najmanje gledano muško finale u poslednjoj deceniji" po Ostinu Karpu. Nije samo američki fenomen, televizijski brojevi u Australiji su takođe značajno smanjeni - napisao je Rotenberg.

Zvanični podaci u Australiji, međutim, govore nešto sasvim drugo! Te podatke je objavio novinar Stjuart Frejzer u tviter prepucavanju sa bivšom australijskom teniserkom Rene Stabs.

Organizator Australijan opena je u zvaničnoj objavi gledanosti finala poručio da je meč Đoković - Cicipas gledalo u "piku" 2.311.000 gledalaca, a prosečno 1.747.000, dok Rotenberg i Stabs prenose pogrešna merenja koja kažu da je zabeležen pad od 300.000 gledalaca u odnosu na prošlogodišnje finale (1,3 miliona Đoković - Cicipas, 1,6 miliona Nadal - Medvedev).

Prema američkim merenjima finala u Melburnu gledanost finala je bila slabija za čak 36 odsto u SAD, što je verovatno tačno, ali taj trend nije imala i Australija kao što tvrdi Rotenberg.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju