ZA SVE JE ON KRIV: Otkriveno ko je upoznao Đokovića i Ivaniševića

Novosti online

31. 01. 2023. u 14:31

LEGENDARNI Nikola Pilić kumovao je prvom susretu Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića

ЗА СВЕ ЈЕ ОН КРИВ: Откривено ко је упознао Ђоковића и Иванишевића

Tanjug/AP

Pilić se u intervjuu za Jutarnji podsetio i trenutka kada je upoznao Novaka i Gorana Ivaniševića, njegovog sadašnjeg trenera.

- Ja mislim da je on par milimetara poviše Federera i Nadala, kad se stave sve brojke na sto, on je napravio više, sva četiri grend slema je osvojio barem po dva puta, 374 nedelje je broj 1, sa svim konkurentima ima pozitivan skor... Sad je prvi, a da unazad godinu dana ima upola manje turnira u odnosu na ostale igrače zbog afere s vakcinom. Međutim, pokazao je, evo ja pokušavam da budem objektivan, po brojkama, rezultatima, da je najbolji svih vremena, bez obzira na to što imam visoko mišljenje i o Federeru i Nadalu, njegovim pobedama na Rolan Garosu. Ali sa svim emocijama i problemima na leđima, Novak je u Australiji svaki drugi dan bio bolji i bolji.

Foto: N. Paraušić

 

Dosta se bure u pojedinim medijima podiglo oko odnosa između Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića. Upravo je Pilić bio taj koji je upoznao uspešni teniski tandem, pa je i najmerodavniji da odgovori na pitanje da li je Đoković često preterano agresivan prema svom treneru.

- Neeee. To nema veze. To je jednostavno auspuh kojeg svaki emotivni igrač ima. Jednog dana kada je Novak bio u mojoj akademiji, imao je svega 14 godina, ja sam s Goranom igrao dva sata. Kazao sam Goranu: "Ajde udari s ovim malim pet minuta". Tu su se prvi put upoznali, igrali su punih 25 minuta jer se Novak koncentrisao i odigrao fantastično. Goran je tada bio za njega zvezda. To između njih funkcioniše dobro, ovo je njihov osmi grend slem koji su osvojili zajedno i mislim, daj Bože da to ide i dalje. Novak, ako je zdrav, naredne dve-tri godine može da osvoji još nekoliko grend slemova - poručio je Pilić za Jutarnji.

BONUS VIDEO - Novakova "desetka"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORAO SAM DA IGRAM POD RUČNOM: Nadal brutalan posle poraza u Barseloni, navijači zabrinuti