"ĐOKOVIĆ IMA SAMO JEDNOG OZBILJNOG PROTIVNIKA - GORANA": Andrea Petković uputila moćne reči Noletu, pa se dotakla sukoba sa Ivaniševićem

Novosti online

29. 01. 2023. u 22:59

NOVAK Đoković je jubilarni 10. put osvojio Australijan open, a teniskom predstavom Srbina, posebno je bila impresionirana nekadaša teniserka, Andrea Petković.

ЂОКОВИЋ ИМА САМО ЈЕДНОГ ОЗБИЉНОГ ПРОТИВНИКА - ГОРАНА: Андреа Петковић упутила моћне речи Нолету, па се дотакла сукоба са Иванишевићем

FOTO: Tanjug/AP

Ona se oglasila na društvenoj mreži Tviter i dala objašnjenje, uz snažnu poruku: 

 - Moje mišljenje, dok sam gledala Novaka tokom ove dve nedelje, jeste da je možda odigrao i najbolji tenis ikada. Njegova najveća snaga su njegove oči, s obzirom da sve vidi pre svojih protivnika. Tu je i njegova mogućnost prilagođavanja. Nema svoj specifičan stil igre, ali može da se prilagodi svakoj podlozi, svakoj situaciji i svakom protivniku. Mora da igra defanzivno? Može. Morao da bude agresivan? Može. Mora da napada? Može. Nešto što mi je Boris Beker skoro rekao je veoma interesantno - započela je bivša nemačka reprezentativka.

U narednoj poruci je dodala sledeće:

- Novak Đoković je kao voda. Fascinantno je gledati ga tokom ovih godina. Mentalno je perfektno spreman i fizički takođe. Ali, ipak to prilagođavanje je njegova najjača snaga i to ga čini gotovo nepobedivim jer nikada ne znate kakav će izaći na teren i kako će igrati - podsetila je Petković na reči legendarnog tenisera, a potom se i dotakla sukoba Noleta sa njegovim trenerom, Goranom Ivaniševićem.

- Izgleda da mu je jedini ozbiljna protivnik Goran - našalila se Andrea za kraj. 

Naravno, između Noleta i Ivaniševića nema zle krvi, a o tome je govorio danas i hrvatski trener.

Andrea Petković, inače rođena u Tuzli, je bivša teniserka srpskog porekla, koja je igrala pod zastavom Nemačke. 

Živi blizu Darmštata u Nemačkoj. Najbolji plasman u pojedinačnoj konkurenciji imala je 8. avgusta 2011. godine, kada je bila 10, i 28. septembra 2009. godine kada je u igri parova postala 68. na svetu. Nije osvojila nijednu VTA titulu, a u ITF konkurenciji osvojila je osam pojedinačnih titula i tri titule u igri parova. U decembru 2007. godine postala je prvakinja Nemačke.

FOTO: EPA

Trener joj je otac Zoran Petković, bivši jugoslovenski Dejvis kup igrač koji je 2001. godine dobio nemačko državljanstvo.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)